Tilbyr avkappede fingre til Halloween

Det spørs om ikke noen rykker et par skritt tilbake under Halloween når det de blir tilbudt som knask er blodige, avkappede fingre.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Et fat med fingre ligger klart inne på disken hos Kortreist Lykke Kragsgate og bare venter på at noen skal la seg friste til å handle. Og erfaringen tilsier at det er det mange som gjør.

– Jeg fant det på nettet og prøvde for første gang i fjor å selge «avkappede fingre». De ble veldig populære og solgte godt, forteller Vanja Egeland.

– Noen synes de er ekle

Dermed var det nærmest gitt at det også skulle lages fingre i år også. Og de er nok i realiteten langt mindre skumle enn de ser ut.

– Det er kjeks som er bakt som avkappede fingre. Jeg har hatt folk innom som synes de er ekle å se på, men mange kjøper likevel. Jeg har også lagd opp en del som jeg leverte til Ten-in på Søndeled nylig.

Årets Halloween er førstkommende torsdag, og Vanja lover å ha det litt spesielle produktet tilgjengelig hele uken fram til det.

– Skulle jeg gå tom så lager jeg bare flere. Jeg vurderer også om jeg skal lage kjeks med edderkopper på, men det får bli til neste år i så fall.

Snart jul

Det er imidlertid langt mer enn Halloween som Vanja Egeland er opptatt av for tiden. For med under to måneder igjen til jul, er det allerede travle dager.

– Julebaksten med lefser er jeg allerede i gang med. Det blir ganske mange av de nå før jul, kanskje rundt 300 pakker.

En ting som ikke alle kan tilby, er glutenfrie lefser. Men, hos Kortreist Lykke finner du det også.

– Jeg har kunder helt fra Kristiansand som bestiller de, avslutter Egeland.