Koste seg med hjortegryte og underholdning

«Spis med meg» inviterte tirsdag de som til vanlig bruker dagsenteret på Frydenborgsenteret til middag. Det falt bokstavelig talt i smak.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Hjortegryte med hjemmelaget potetmos, grønnsaker og rørte tyttebær sto på menyen, med tilslørte bondepiker som dessert. Alt uten at de som kom behøvde å betale en krone.

– Dette er en del av prosjektet «Spis med meg», hvor frivilligsentralen jo har fått 152 000 kroner. Ut fra det bestemte vi oss for å ha to arrangementer sammen med dagsenteret. Høstbordet nå og et julebord litt senere, forteller Ole Henrik Grønn i Risør Frivilligsentral.

Rett i underkant av 40 personer var med på høstbordet, og fikk i tillegg til god mat også en halvtimes underholdning med Øystein Birkeland.

– De som er her er brukere av åpen dag på dagsenteret, noe som i utgangspunktet er hjemmeboende. Men, det er også noen brukere fra sykehjemmet her.

Risør er med som en av pilotene i «Spis med meg», og skal når prosjektet er ferdig levere en rapport på effekten. For det hele har et klart mål.

– Det er en utfordring når man spiser alene at det er lett å miste matlysten. Det er triveligere å spise sammen med andre. Vi skal derfor prøve ut hyggelige måter å føre folk sammen på for å spise, sier Grønn.