Lykke på landet hos LandligLykke

Til tross for været var det mange som la helgen til juleåpningen hos LandligLykke på Hope. De fikk noen hyggelige timer på landet.

Tekst: Tore Myrberg Alle foto: Vebjørn Rakvaag

I fjor vartet værgudene opp med strålende sol og varmt vær da gårdsbutikken holdt sin juleåpning. I år var det ikke helt på samme nivå, men hjertevarmen veide godt opp.

– Vi var veldig spente, men det gikk over all forventning. Lørdag kom er det over 100 personer og søndag rundt 70. Og det til tross for spiggent vær. Så vi er kjempefornøyde, sier Katrine Pedersen til iRisør.no.

Benyttet sjansen

I tillegg til det de selv hadde å by på fra gården, var det fotograf til stede som sørget for julebilder for de som ønsket. Dessuten var det besøk fra Grimstad.

– Det var ekstra morsomt at flere benyttet seg av tilbudet om å ta julebilder. Og i teltet hvor Ærlig Mad hadde stand ble det godt med salg. Jeg har også tatt inn et knippe med produkter fra Ærlig Mad i gårdsbutikken. Så de som ikke hadde anledning denne helgen fortsatt kan sikre seg de unike hjemmelagde produktene så lenge jeg har.

Det var imidlertid mer å gjøre enn å handle. For er man på en gård, så handler det jo om å benytte sjansen.

– Jeg snekret gjerde og satt opp sklie i tunet dagen før åpningen, og den ble flittig brukt av ungene. En god venn hadde ordnet masse gammelt brød fra butikken, så på slutten av åpningstiden var både hønene og grisene så mette at de orker ikke mer mat. Folk grillet pølser og pinnebrød rundt bålpanna, matet dyra og holdt høner. Jeg tror de som var innom koset seg.

Kom langveisfra

For Pedersen er det ekstra morsomt at det også kom besøk utenfra under åpningshelgen.

– Det at vi klarer å dra folk fra blant annet Grimstad, Åmli og Vegårshei ut til lille Hope, er kjempemoro. Hvordan det blir med åpningstider framover er litt usikkert. Jeg tenker å ha åpent fra klokken 12 og et par timer allerede førstkommende lørdag. Ut over det vil åpningstidene bli lagt ut på facebooksidene til «LandligLykke», så folk kan følge med der.

Og sender folk en melding i forkant, og det er folk hjemme på gården, så finnes det alltids muligheter.

– Er jeg hjemme så åpner jeg gladelig. Og jeg lover at det vil bli mer åpent nærmere jul., avslutter Katrine Pedersen.