Anbefaler varmt en tur til Arendal

Bjørn Kolmannskog er risørpatriot så god som noen. Men, når det holdes Bry Deg-foredrag i Arendal, anbefaler han folk å ta turen.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Selv har Kolmannskog gått ut av styret i Norsk Narkotikapolitiforening i Agder, men engasjementet er fortsatt sterkt. Sterkt er også foredraget som holdes Arendal Kulturhus 21. november.

– Dit kommer blant annet Mona og Arne Bratland, som mistet sønnen sin av en overdose MDMA i London i 2017. De forteller historien om tre barn som ble til to. Det er en veldig sterk historie, sier Kolmannskog.

Lokal kunnskap

Sterk informasjon kommer også Torbjørn Trommestad med når han holder foredrag om ungdomsmiljøet i både arendalsområdet og østregionen.

– Det blir også mye faktainformasjon om narkotikasituasjonen med fokus på foreldrenes deltakelse. Mye handler om spørsmålet hvor er din ungdom i kveld. Har du oversikten?

Nettopp foreldre til dagens ungdom er de Kolmannskog mener burde ta en tur til Arendal den 21. november. Men, ikke bare foreldre.

– Dette er viktig også for de som jobber med barn. Slik som innen idrett, musikk, kultur eller lignende. Og ikke minst våre politikere, slik at de kan få faglig kunnskap, for det kommer uttalelser til tider som tyder på at det kan være greit med faglig påfyll, sier Kolmannskog.

Fakta er viktig

Blant tingene som går under fakta er informasjonen om at en av seks ungdommer som begynner å røyke marihuana blir avhengig, mens en av ti voksne blir det.

– Det er noe å tenke på når ungdata-undersøkelsen i Risør jo var litt nedslående. Så kanskje ledelsen ved skolene også burde ta turen. Morten Tobiassen har heldigvis holdt narkotikaforedrag for niendeklassene i år, men om det blir noe på videregående skole vet jeg ikke, avslutter Bjørn Kolmannskog.