Har gode opplevelser fra risørskjærgården

Førstkommende fredag kommer Kristin Asbjørnsen til Risør Jazzklubb. Det er en konsert hun gleder seg til, for Kristin har mange gode minner fra Risør.

Tekst: Tore Myrberg Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Konserten på Risør Hotel arrangeres av jazzklubben med støtte fra Sørnorsk Jazzsenter, og er en av fem konserter Asbjørnsen holder på en miniturne i Agder og Telemark. Turen til Risør blir litt ekstra spesiell.

– Min kjære eks-svigerfamilie hadde sterk tilknytning til Risør, så jeg har blant annet hatt mange gode opplevelser i den vakre Risør skjærgården, som er så inkluderende og åpen for alle, forteller Kristin Asbjørnsen til iRisør.no.

Mange år siden sist

Hun setter virkelig pris på den hvite by ved Skagerrak. Det skyldes kanskje at det er nesten som hjemlige trakter for henne.

– Selv er jeg fraflyttet Kragerøjente og jeg har alltid lengtet tilbake dit. Jeg opplever at de to byene har mye til felles, både av bebyggelse, skjønnhet, sjarm og også mentalitet.

Til tross for tilknytning er det imidlertid ikke så ofte Ambjørnsens navn har stått på plakaten i Risør.

– Jeg har ikke spilt i Risør ofte, det er mange år siden sist nå, men desto hyggeligere å få komme tilbake nå. Jeg liker de intime lokalene og Risørs gode publikum, så mye varme, fine mennesker! Min lydmann Asle Karstad har ofte spilt i Risør, ikke minst gjennom Kammerfestivalen.

Traces of You

Miniturnéen har fått samme navn som albumet Ambjørnsen ga ut i fjor. Det fikk strålende omtaler både i Norge og internasjonalt.

Albumet tar utgangspunkt i sanger fra Kristins bestillingsverk “Traces of You” for Global Oslo Music i 2016, med fremføringer bl.a. under Olavsfestdagene, Oslo World Music Festival og Vossajazz.

Fredag skal publikum i Risør få oppleve en av de mest originale stemmene i norsk musikk, og det blant annet i samsang med eksotisk besøk.

– Jeg har med meg koraspiller Suntou fra Gambia og det er flott å få oppleve Norges ulike steder på ny sammen med ham. Forleden så vi snøtopper i Volda, og nå vet jeg at han kommer til å fryde seg over havna og lyset i Risør.

Intimkonsert

Gjennom de siste årene har Kristin Ambjørnsen spilt på mange, store scener. Denne fredagen blir det et langt mindre format når hun spiller på Risør Hotel.

– Generelt er det veldig fint å ha konserter i ulike type rom og størrelser. Jeg liker variasjonen i form og energi, og gleder oss til intimkonsert i Risør, avslutter Ambjørnsen.