Møtte Merkel ved viktig markering

Helga Arntzen møtte i dag den tyske forbundskansleren Angela Merkel under markeringen av 30-årsjubileet for Berlinmurens fall.

Tekst: Tore Myrberg Foto: Ole Henrik Grønn

En stor delegasjon fra Risør var til stede i Berlin under dagens markering. Aktive Fredsreiser hadde også med seg alle sine reiseledere samt to busser med ungdommer.

– Totalt er vi 250 personer her fra Aktive Fredsreiser, da dette er en viktig begivenhet å være med på, forteller Helga Arntzen til iRisør.no.

Med Merkel i kapellet

Det sier at Arntzen er invitert til å møte Merkel under markeringen, sier mye om statusen Aktive Fredsreiser og Helga har opparbeidet som følge av deres arbeid.

– Det at jeg er invitert inn i kapellet sammen med Merkel er noe jeg er stolt over. Og jeg har vært med på samtlige markeringer her siden 1995. Dette handler om tanker som frihet og demokrati.

Angela Merkel og en rekke prominente gjester er til stede på markeringen.

Disse tankene slutter aldri å være aktuelle, og Arntzen er klar på at dette er like viktig nå i 2019.

– Jeg vil si det er ekstra viktig å bli minnet på disse verdiene nå, og derfor er markeringen av 30-årsjubileet for Berlinmurens fall en veldig viktig ting.

Skal oppleve Berlin

For den store gruppa fra Aktive Fredsreiser står det også noen andre punkter på programmet under besøket.

– Vi skal blant annet en tur til Sachsenhausen hvor en god del av våre reiseledere blir sertifisert til å guide der. Ut over dette skal de som er med få tid til å oppleve Berlin på sitt beste, avslutter Helga Arntzen.