Ett års arbeid har blitt til E.I.T.W.C.S.T.

Nå skal Terje Vestervik vise fram resultatet av kunststipendet han mottok i 2018. Den har fått det kryptiske navnet E.I.T.W.C.S.T.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Utstillingen i kunstparken åpner lørdag 16. november og står frem til 16. desember. Vestervik viste fram noen av bildene på solsiden i sommer, men det er først nå man kan få sett utstillingen i sin helhet.

– Jeg har jobbet med pop-art sjangeren dette året. Det blir mye av det samme som jeg hadde ute på solsiden, bare med en supplering med mer skissetegninger, forteller Terje Vestervik.

Prøve seg fram

Han liker å la folk selv tenke seg fram til betydningen av kunsten, men også at man ser hva det skal forestille.

– Jeg liker å jobbe med det folkelige, slik at man ser hva det er, men samtidig tulle og gjøre det mer absurd, med tekst i bildet eller som tittel.

Han har jobbet med kunsten i sitt eget kontor/verksted i kunstparken og forteller at ideen til kunsten ikke kommer gratis.

– Jeg prøver meg fram der jeg sitter og tegner og tegner. Jeg har flere tusen tegninger og 40 malerier. Plutselig blir tre tegninger kombinert til ett maleri. Ideene kommer ikke gratis, jeg må jobbe de frem.

Bli en del av utstillingen

Han har også satt fram et bord som skal fylles med tegnesaker og tenker å henge tegningene opp på veggen som en egen liten utstilling.

– Det hender at noen tar med seg barn som ofte går fort lei av å gå rundt å kikke. Da er det greit å ha noe de kan gjøre. Eller det kan være motsatt, at de voksne har lyst til å tegne, bordet er åpent for alle, avslutter Vestervik med et smil.

Og for de som fortsatt lurer, E.I.T.W.C.S.T. er en forkortelse for everybodyintheworldcanseethis.