– Vi brenner for folkehelse og at alle skal ha et godt liv

Paret bak Risør Kraftsport ville hjelpe til slik at flere barn i lokalsamfunnet får en god jul. Da kom de på ideen med å starte Chins for Charity.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Chins for Charity er deres eget veldedighetsarrangement der de åpner treningsstudioet den 12. desember, og har skaffet sponsorer som betaler et valgt beløp for hver «chin» som blir tatt.

– Alt vi får inn gir vi til Frelsesarmeen sitt julearbeid for barn i familier som ikke har så mye å rutte med i Risør, sier Anette Heimstad-Aasbø.

Chins og Julejam

De åpner også opp for at venner kan vedde om hvem som klarer flest chins på 15 minutter, og at taperen da betaler en valgt sum for hver chin.

– Eller en mor kan sponse barnet sitt. Mange barn er gode på chins, mye bedre enn oss voksne som er litt tyngre i fua. Vi har skaffet et par sponsorer, men vi vil gjerne ha flere.

De har også bestemt seg for å støtte Julejam sin auksjon med ett gavekort på et års medlemskap hos Risør Kraftsport. Dette har en verdi på 4990,- kroner.

(Vi gjør oppmerksom på at iRisør.no er en del av Julejam, en innsamlingsaksjon hvor pengene brukes på gaver til barn i familier i Risør, Gjerstad, Tvedestrand og Vegårshei)

– Vi synes det er flott at Julejam og Frelsesarmeen har satt fokus på barnas julefeiring. Barnefamilier som har litt mindre å rutte med kunne vi alle ha vært. Linjen mellom å være suksessfull og trenge litt hjelp er mye mindre enn mange tror.

Treningstilbud

Ett års medlemskap hos Risør Kraftsport byr på to timer med personlig trener, rabatter på blant annet kosttilskudd, utstyr, massasje hos Åse Dagny Sletta og mer.

– Vi tilbyr et gym som fokuserer på mestringsglede og bli venn med kroppen sin. Et gym hvor du både kan drive med styrketrening på generell basis, for å bli i bedre form i hverdagen, og kan løfte med utstyr godkjent for konkurranser.

De synes det er viktig å trene for å holde seg i form, men litt for mange legger for mye fokus i å bli tynn.

– Det er synd at trening ofte blir satt sammen med å bli tynn, straffe seg selv etter spising osv. Helt greit å bli slankere, men er det alt man tenker på en hel økt blir du fort lei. Vi vil være ambassadører for lek, moro, mestring, kroppen som en venn og glede. Og litt strev da. For skal du bli i bedre form må du utenfor komfortsona, avslutter Anette Heimstad-Aasbø.