Risør By Trenger flere pepperkakehus

Unni Olimb Norman håper flere har tenkt å komme med pepperkakehus og tenker at det hadde vært kult om noen lagde en pepperkakemodell av branntårnet.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Det begynner å nærme seg jul i den hvite by, og for at pepperkakebyen skal bli klar håper Risør By at flere tar på seg forkle og starter bakingen.

– Det er allerede flere som har sagt ifra at de kommer med hus, men vi vet jo ikke før de er levert. Vi ønsker at utstillingen skal være klar til 1. desember. Derfor håper vi at husene kommer på plass innen den tid og vi oppfordrer alle til å komme med sitt pepperkakehus til utstillingen, sier Olimb Norman.

Mini-pepperkakeby

Risør By bestemte seg i år for å gjøre noe nytt med en pepperkakehusutstilling. Denne blir stilt ut i Strandgata 9, rett ovenfor Brygga og fergekaia.

– Det er flere som lager pepperkakehus. Da tenkte vi det hadde vært gøy å få stilt fram husene og se hva folk lager. Alle snakker om Bergen der det er en kjempesvær pepperkakeby. Men, vi er en liten by hvor ting foregår i mye mindre skala. Da tenkte vi at vi kan blir Norges første mini-pepperkakeby.

Pepperkakehusene blir nummerert slik at man lett finner ut hvem som har laget det enkelt huset.

– I tillegg er det en jury som vil bedømme husene og trekke ut fem vinnere som mottar premie. Juryen kommer til å se etter sjarm, originalitet og det mest spektakulære. Dette gjør at man ikke nødvendigvis trenger å ha det flotteste huset, men at man kan prøve å lage noe litt artig.

Bamser og kosedyr

Unni forteller at det også blir flere elementer i utstillingen. Blant annet har de fått inn en stor bamse som trenger selskap.

– Vi har fått besøk av det vi tror er Norges absolutt største bamse. Vi tar inn bamser som skal holde han med selskap fram til januar. Da går alle de små bamsene til Frelsesarmeen og deles ut til barn. Vi ønsker derfor at bamsene vi får inn har stelt seg litt på forhånd, spesielt da en bamse som har blitt brukt ofte kan følge med mange «minner», avslutter Unni Olimb Norman.

Dersom du vil levere inn bamser eller pepperkakehus er det bare å ta kontakt med Risør By / Unni på telefon 97 61 09 34 eller Facebook.