Engler daler inn i Frydendal kirke

Julekonserten til Englekoret i Risør er en hyggelig tradisjon. Førstkommende søndag daler sangenglene inn i Frydendal kirke for å sette tilhørerne i julestemning.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Renate Bråten Larsen er et av medlemmene i Englekoret, og hun gleder seg selv stort til søndagens konsert.

– Julekonserten betyr mye for meg. Det var dette vi begynte med for ni år siden. Det gir gode minner, forteller hun til iRisør.no

Stemmer fram sangene

Korets navn til tross er det ikke hvert år de arrangerer denne typen konsert. Derfor legges det ned mye arbeid gjennom hele høsten for at alt skal sitte når publikum er på plass i kirken.

– Julekonsert har vi bare annet hvert år, så jeg gleder meg til endelig å fremføre julesanger igjen. Og for publikum er dette en anledning til å få en flott musikalsk opplevelse og oppnå god julestemning. De som kommer vil få en nydelig start på adventstiden.

Repertoaret er det kormedlemmene selv som har stemt fram blant egne julefavoritter.

– En del sang har vi hatt før, også har vi noen nye versjoner. Det blir både klassiske versjoner og noen mer moderne, sier Bråten Larsen.

Flere solister

Årets solister er Marit B. Stensland, Målfrid Skogstad og Renate B. Larsen. I tillegg har man fått med fire unge jenter i alderen ni til tolv år som skal bidra.

– Maja Bråten Larsen og Selma Bråten Stensland skal fremføre «Selma’s Sang» fra årets juleserie Snøfall, mens Andrine Vegard Ahlquist og Frida Næss Markhus skal fremføre Sonjas Sang fra juleforestillingen «Reisen til Julestjernen».

Som vanlig har Englekoret med seg et godt band, og de har engasjert Tor Morten Halvorsen som dirigent.

– Han har vært utrolig god å jobbe med, og han har tilført koret mye av sin gode sangteknikke og kunnskaper. Så jeg håper mange vil finne veien til Frydendal kirke søndag for å høre Englekoret synge julen inn, avslutter Renate Bråten Larsen.