Nå har Hestemyr fått bedre mobildekning

Rett før helgen fikk endelig Hestemyr i Risør bedre mobildekning. Det er Telenor og kommunen som har samarbeidet for å få ny basestasjon på plass.

Tekst: Tore Myrberg Foto: Josefine Hellerud

Næringsdrivende i området har i lang tid etterlyst bedre dekning, og nå er det hele i drift med 4G+.

– De som driver med næring i området er godt fornøyd med at vi har fått 4G+ på plass i hele Hestemyr-området. 4G+ skiller seg fra 4G ved bedre datadekning, forteller ordfører Per Kristian Lunden.

Full dekning

Lunden benyttet samtidig anledningen til å ta opp dekningen langs hele Risørveien med dekningsdirektør Pål Lukashaugen i Telenor.

– Jeg er ute etter å tette «hullene» der mobilnettet faller ut. Etter utbygginger i Moens-området mener Telenor at det er full 4G-dekning langs hele Risørveien (fv 416). Det har de testa i dag. Men, for de som har 2G-telefon kan nettet falle ut langs veien, sier Lunden.

Ordføreren tok også opp veistrekningen mellom Søndeled og Levang når først dekningsdirektøren var på besøk.

– Her har det kommet noen forbedringer, men mer skal bygges ut i 2020. En gledelig ting er at det også har kommet en ny basestasjon i Tangengata. Det skal gi 4G-dekning på Tangen og i Flisvika.

Ikke 5G

Det er imidlertid ingen planer om å få på plass 5G i Risør med det første.

– Her er det ingen konkrete planer og det er andre deler av landet som er plukket ut til forsøksprosjekter.

Per Kristian Lunden forteller videre at han også er opptatt av leveringssikkerhet for hjemmetjenester, trygghetsalarmer og velferdsteknologi.

– Her lover Telenor å være i god dialog med kommunen. Ikke minst når kobbernettet (fasttelefon) kobles ned om noen år, avslutter ordføreren.