NM-gull på 500- og 1500-meter

Jørn Pettersen tok med seg to titler hjem da norgesmesterskapet på skøyter for veteraner ble arrangert på Hamar i helgen.

Tekst: Tore Myrberg Foto: Privat

Rundt 100 deltaker stilte til start da det skulle kåres norgesmestere både på enkeltdistanser og sammenlagt. Jørn Pettersen valgte imidlertid å stå over den lengste distansen, og konsentrerte seg om de kortere løpene.

– Jeg deltok ikke i sammenlagt da jeg valgte å gå de tre korteste distansene som en del av mine forberedelser til sprintstevnet i Inzell neste helg, forteller Pettersen til iRisør.no.

God 500-meter

Det er på sprintdistansene Jørn trives best, noe han beviste ved å vinne 500-meteren i sin klasse lørdag.

– Det tekniske sitter nå bedre og bedre, men med en tyvstart ble det en litt treg start på andre forsøk på 500-meter. Etter litt feilskjær og surr i starten fikk jeg likevel gjennomført et bra teknisk løp hvor flere ting fra tidligere falt på plass. Jeg vant og ble norgesmester på tiden 40,01 og var egentlig fornøyd bortsatt fra at tiden ikke var all verden.

Også Gaute Sørensen fra Risør stille til start og hadde en kanonstart på sin 500-meter.

– Han gikk første 100 meter på 12,6 og var blant de raskeste i sin klasse på de første 100 meterne. Når man er så pass fersk som Gaute så kommer svingen imidlertid veldig fort, og da ender det ofte med at en nesten bremser i svingen i stedet for å fortsette å akselerere, men han gjennomført veldig bra og kom inn på 49,73 som også var veldig bra ny pers.

Jørn Pettersen kunne klatre til topps på pallen flere ganger i helgen.

Et av mine beste løp

Neste løp på programmet var 1000-meter, noe som ikke var NM-distanse. Her fikk Jørn Pettersen det meste til å klaffe.

– Her falt virkelig det meste på plass teknisk og jeg gikk et av mine beste løp noensinne. Der fikk jeg til slutt tiden 1.19,67. Gaute la ut på 3000m som var hans siste distanse for dagen. Han gikk et flott og stabilt løp med jevne rundetider og kom inn på 5.51,39 som var en veldig fin pers også her.

Søndag var det Gaute Sørensen som var først i ilden på 1500-meteren. Nok en gang endte det med personlig rekord med tiden 2.42,09, mens Jørn Pettersen fikk tiden 2.06,7.

– Det er en helt grei tid for en sprinter som sprakk skikkelig med en forskjell på rundt seks sekunder fra den beste til den dårligste runden. Det smalt så i beina at jeg trengte noen minutter for jeg klarte å stå på beina igjen.

Søndagen ble avsluttet med at Sørensen gikk 5000-meter for første gang i konkurranse. Her ble tiden 9.50,95, og naturlig nok personlig rekord.

Fra venstre: Ole Peder Bjornes, Stein Neset, Ivar Amundsen og Jørn Pettersen, alle Arendal SK.

Inzell neste

For Jørn Pettersen venter nå en treningsuke før det braker løs med Master Sprint Classic i Inzell kommende helg. Pettersen oppfordrer samtidig flere til å prøve seg på en av de klassiske idrettene i Norge.

– Vi er heldig som har isen på Myra i Arendal hvor vi kan legge grunnlaget for videre suksess. Her det fint å trene for alle, uansett alder. Alle går i sitt eget tempo, og det er god plass til flere som har lyst til å prøve ut en idrett i et kjempekoselig og inkluderende miljø, avslutter Pettersen.