Nå satser Asbjørn også på fotobøker

Asbjørn Aanonsen har vært kjent for å lage både klistremerker for hundebæsj og utført diverse andre trykkeoppdrag. Nå satser han også på å lage fotobøker.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Fra sine lokaler i kjelleren hjemme finner Asbjørn gjennom FOTrykk.no på stadige nye ting. Gjennom å investere i en skriverutstyr og utstyr for innbinding av fotobøker, er han nå spent på responsen.

– Jeg har lyst til å se om det er et marked for fotobøker, i hovedsak i størrelsene A4 og A5. Håpet er at folk har lyst på et produkt som lages lokalt, og hvor det skal være enkelt tilrettelagt. Her kan folk komme ned med filene, og de slipper frakt når de henter ferdige fotobøker hos meg, sier Aanonsen til iRisør.no.

Ekspressmuligheter

Nettopp det å benytte en lokal bedrift skal gi muligheter man kanskje ikke har ellers. Selv om han ikke tenker at det skal være malen, så har han allerede hatt en kunde hvor det hele gikk i ekspressfart.

– Jeg hadde en som kom to dager før jul og skulle ha fire bøker. Dagen etter var de klare.

Aanonsen mener fotobøkene egner seg både som hyggelig «familiealbum» og for bedrifter.

– De kan jo brukes som presentasjon av bedriften eller produkter. Jeg kommer selv til å lage en slik hvor folk kan se hva jeg, og samarbeidspartneren Glupen Trykk, kan levere.

Foreløpig foregår arbeidet med fotobøkene hjemme i kjelleren hos Asbjørn.

Opp til 50 sider

Med utstyret han nå har investert i kan Asbjørn Aanonsen lage fotobøker med alt fra 10 til 25 ark.

– Det betyr at bøkene blir på alt fra minimum 20 til maksimum 50 sider. På hver side kan det være fra ett til seks bilder, så det er plass til mange bilder i en slik bok.

Mye av oppsettet gjør han selv, men noen ganger får han også litt ekstern hjelp.

– Jeg har Veronica og Elisabeth som kan hjelpe til med å sette opp ting, slik at jeg bare kan skrive sidene rett ut.

Mye kos

I en tid hvor stadig flere har bildene sine digitalt, håper Aanonsen at det å skrive ut bildene skal få en liten renessanse.

– Jeg prøver å få fotoalbumene tilbake igjen, og merker selv etter at jeg ble morfar hvor trivelig det er å sette seg med barnebarna og bla igjennom en fotobok.

Nå gjenstår det å se om mange andre tenker på samme måte.

– Om folk skulle lure på noe er det bare å ta kontakt, avslutter Asbjørn Aanonsen.