Viser fram hva skolen i Risør har å tilby

Madeleine Andersen, Eirik Kaasa Eliassen og Vibecke L. Andersen

Førstkommende onsdag inviterer Risør videregående skole elever fra 9. og 10. trinn til en sjanse for å se på skolen og de valgene man har i nærområdet.

Tekst: Knut Erik Foto: Tore Myrberg

Gruppen som jobber med åpen skole håper på godt oppmøte og har invitert elver fra flere kommuner.

– Vi har invitert elever fra Risør, Gjerstad, Vegårshei og Tvedestrand. Dette blir en litt uformell anledning til å snuse på det vi har å tilby, sier Vibecke L. Andersen på vegne av «Åpen skole»-gruppen.

Tidligere elever og representanter fra næringslivet

Noe som er nytt for årets åpne skole, er at de har invitert tidligere elever fra skolen.

– De tidligere elevene kommer for å fortelle om veien de har tatt for å komme dit de er i dag. Enten som lærling, som bla Madeleine Andersen som har gått Salg og service og i dag er lærling ved Risør vgs, eller andre som har fått faste jobber i distriktet.

Andersen forteller at elevene som kommer til Risør vgs opplever skolen som en god, åpen og inkluderende skole.

– Dette vet vi er viktig for de fleste når de skal velge utdanningssted. Vi vil gjerne at de kommer slik at de kan bli kjent med miljøet her. De vil møte engasjerte lærere og representanter fra bedrifter i regionen som kan komme med gode råd om veien videre.

Frist og videre drift

Fristen for å søke på videregående skole er 1. mars. Innen den tid må alle elevene ha tatt et valg.

– Det er viktig å tenke på hva man syns er spennende og relevant når man skal velge utdanning, fordi det finnes meningsfulle yrker i enden av alle studieretninger.

Med å holde åpen skole håper de også at flere velger å søke i Risør, også med tanke på å videre drift av skolen.

– Skolen er en viktig institusjon for Risør. Vi har studietilbud for de aller fleste, og vil derfor at flest mulig elever kommer til oss hvis det er korteste vei, avslutter Vibecke L. Andersen.