Arbeidsparken tok affære

Forsøplingen rundt ett av kunstverkene i Fredsparken forsvant raskt da Arbeidsparken i Risør tok affære. De lover å sjekke innom jevnlig også i framtiden.

Tekst og foto: Tore Myrberg

(Vi gjør oppmerksom på at Arbeidsparken driftes av Lisand AS, og at iRisør.no også ligger inn under dette selskapet)

Det så ikke pent ut da Arne Juell Myklebust viste fram dammen i Fredsparken mandag denne uken. Nå er det imidlertid ryddet opp, etter at Arbeidsparken i Risør tok ansvar tirsdag.

– Det kan jo ikke se ut som dette. Nå fjerner vi det vi kan av søppel og løv for å gjøre det pent, sier Jan Ove Aslaksen i Lisand AS.

Skal holde et øye med dammen

Arbeidsparken er et tilbud til unge mennesker som mottar økonomisk stønad, og med dette har en aktivitetsplikt. Til jobben med å rydde opp rundt kunstverket hadde Aslaksen denne gangen med seg tre personer fra Arbeidsparken.

– Dette er en fin oppgave for oss, hvor vi samtidig bidrar til å gjøre det finere i Fredsparken. Derfor tenker vi å se jevnlig etter at det ikke på nytt blir fullt med søppel i denne dammen, sier han.

Fredsparken ble i sin tid gitt som gave fra Aktive Fredsreiser til Risør kommune. Det er kommunen som har vedlikeholdet, men både VIRK og Risør Hagelag har jevnlig deltatt på dugnader for å holde parken i fin stand. Nå er også Arbeidsparken med på dette arbeidet.

Godt samarbeid

Det er Risør kommune som eier Fredsparken, mens det er Risør Hagelag som står for vedlikeholdet.

– Vi holder dugnad noen ganger i året og ser etter parken som best vi kan. Men, det er bare hyggelig at andre bidrar med å gjøre hagen fin, sier Annikken Gustavsen, som er leder i Risør Hagelag.

Også Odd Arne Børset i Risør kommune, er glad for at folk vil bidra til fellesskapets beste.

– Dette fortjener utelukkende skryt. Kommunen har flere steder hvor vi samarbeider med frivillige, og for tiden er Urheias venner og den jobben de har gjort et kroneksempel. Vi eier også Fredsparken, og har det overordnede ansvaret.