– Gøy å lære hvordan man lager video

En 80 sekunders film om produksjonen av porselen hos Acanthus er «debuten» til Knut Erik Liane når det gjelder video. Det har vært en lærerik opplevelse.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Vi gjør oppmerksom på at Knut Erik Liane er i arbeidstrening hos iRisør.no, og at Acanthus eies av Lisand AS. Lisand AS leaser også iRisør.no.

Til vanlig har Knut Erik jobbet med bilder og tekst, men fra nyttår ventet en ny oppgave. Den gikk ut på å lage en informasjonsvideo om Acanthus.

– Det å lage en ferdig video som dette er helt nytt for meg. Hele prosessen har vært veldig gøy, og jeg har lært mye, sier Liane.

Brukt gratis programvare

En ting er selve filmingen og redigeringen, men i tillegg gikk oppgaven også ut på å se om det fantes gratis programvare man kunne bruke i produksjonen.

– Jeg fant og valgte enkle løsninger som likevel gir et bra resultat. Den største utfordringen var å få tekstet videoen. Det var en løsning, men jeg brukt litt tid på å finne den.

Det at all programvare var gratis, var et poeng i seg selv.

– På denne måten viser jeg at dette kan lages med programvare alle får tak i, sier Liane.

Håper på flere «oppdrag»

Innimellom filming og redigering har Knut Erik skrevet vanlige artikler for iRisør.no. Opplevelsen med video har imidlertid vært så positiv at han håper det blir mer filming framover.

– Jeg håper både å få gjøre dette mer, og at jeg kan lære bort til de andre i redaksjonen hvordan man gjør det.

Og det har vært lærerikt på en annen måte også.

– Nå kan jeg hvordan Acanthus lager porselen. Og at det heter å dekorere, ikke å male, når det gjelder produksjonen, avslutter Knut Erik Liane.