Fått klarsignal til å åpne dørene

Risør Akvarium har måttet holde helt stengt siden koronatiltakene kom. Nå har styret og kommuneoverlegen blitt enige om en forsiktig åpning.

Tekst: Knut Erik Liane foto: Akvariet

Akvariet har tilpasset seg nasjonale smitteverntiltak og allerede lørdag kan du ta turen innom.

– Etter samtale med kommuneoverlegen har daglig leder og styret nå besluttet at vi gjennomfører en forsiktig åpning for publikum til lørdag 9. og 16. mai fra klokken 11-16, forteller daglig leder Wieger Van Brunschot.

Ingen krabbefiske

For å kunne åpne har de måttet ta flere tiltak for å senke smittefaren. Blant annet kan ikke publikum lenger ta hånden nedi det åpne bassenget.

– Røre/føle basseng er ikke lenger tilgjengelig for publikum. Dette betyr også at det ikke blir noe krabbefiske. Dette kan det være lurt av foreldre å forberede barna på.

Det er også andre tiltak slik som obligatorisk håndvask/antibac før man går inn i lokalet, og begrenset størrelse på grupper av besøkende.

– Besøkende som ikke er i samme husstand må holde seg i sin egne «sone» med minst to meter avstand til neste gruppe. Maksimalt er fem personer fra samme husstand.

Vis hensyn

Det er mye spennende å se på inne hos Risør Akvarium og Brunschot ber derfor publikum om å vise hensyn til hverandre.

–Vennligst respekter hverandre. Det er hyggelig å besøke akvariet, og noen trenger litt mer tid enn andre. Istedenfor å bli veldig lenge på ett sted, anbefaler vi dere å ta en runde eller to innom akvariet, slik at det ikke blir til irritasjon for andre.

Kan friste med nye dyr fra havet

De som driver en gård, dyrehage, eller i dette tilfellet ett akvarium, har ikke like god mulighet til å jobbe hjemmefra da dyr og fisk trenger jevnlig stell og mat. De ansatte på akvariet har brukt tiden godt og fått tak i flere nye fisk.

– Våre ansatte har jobbet med å sikre forsvarlig drift av krevende tekniske anlegg og god dyrevelferd, samt begrense konsekvensene av et fullstendig inntektstap. Vi har også brukt tida med å få tak i nye dyr som fløyfisk, steinbit, piggskate, tangsnelle, tangsprell, panserulke osv, avslutter Wieger Van Bruncshot.