Jeg ønsker alle hjertelig velkommen tilbake

Hans Roar Waaler er i disse dager en veldig glad og travel kar. For fredag får de igjen lov til å åpne dørene på Peterhead.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Men, det er ikke bare å åpne dørene. Før dette må baren gjøres klar for å følge de retningslinjene som er blitt gitt.

– Vi fjerner litt border og stoler for å få grei avstand mellom gjestene våre, og lager rutiner på blant annet renhold og andre smitteverntiltak, sier Hans Roar Waaler.

Tunge uker

Peterhead er ett av de stedene som har måttet holde helt stengt siden koronatiltakene kom i mars. Det har vært en tung periode for Hans Roar og de ansatte i baren.

– Det har vært helt grusomt, ihvertfall for oss som jobber her. Vi har jo hatt null i inntekt i den perioden, og det er klart vi merker det.

For å støtte de bedriftene som sliter i koronatidene har staten delt ut en del penger. Men, det er mange munner å mette og begrenset hvor langt pengene strekker.

– Vi har fått en liten sum fra staten i forbindelse med de utbetalingene som ble gjort. Men, det dekker jo ikke alle utgiftene. Så det skal bli godt å komme igang igjen.

Samarbeid

Peterhead og Promenaden er begge under Peterhead AS og samarbeider derfor tett. De deler blant annet på ute-serverings arealet og kommer til å dele på ansvaret med å passe på at alle følger smittevernreglene.

– En av grunnene til at vi nå fikk lov til å åpne igjen er at vi har mulighet til å servere mat på Peterhead fra Prommen. Vi har også den vanlige toasten, og har planer om å utvide tilbudet litt mer.

Hans Roar forteller at alle signaler sier at gjestene kommer til å bli kjempefornøyde med at de åpner igjen. Han forventer at alle gjør sitt beste iforhold til smittevern.

–Jeg ønsker alle hjertelig velkommen tilbake. Nå gleder vi oss til å komme igang igjen etter å ha gått og ventet i så mange uker, avslutter en lettet og glad Hans Roar Waaler.