Har aldri leid ut så mye som nå

Aldri før har Per A. Haugen hos Risorhytte.no opplevd maken pågang som nå. Høysesongen er fullbooket, og telefonen står ikke stille.

Tekst: Tore Myrberg Foto: Privat

– Jeg trodde det var nok en kunde når du ringte nå, for jeg blir nedringt av folk som ønsker å leie hytte i Risør, forteller Haugen.

Han organiserer utleie av 11 hytter, hvorav han eier to selv.

Tok av etter påske

Det var meldingen fra myndighetene om at folk ikke måtte belage seg på at de kunne reise utenlands til sommeren som var utløsende faktor.

– Da regjeringen løste opp hytteforbudet og folk samtidig skjønte at det ikke kunne reise til Syden, tok det helt av. Jeg har aldri leid ut så mye som i år. Skal du få plass gjennom Risorhytte.no må du reise i midten av juni eller tidligere. Deretter er det helt fullt fram til 15. august.

Haugen håper nå at man skal merke effekt av et glovarmt marked også videre.

– En ting er at mange får opplevd og får smaken på norgesferie. Samtidig gjør kombinasjonen at man regner med høyere pris på flyreiser og en svakere krone at jeg tror vi vil merke dette både i 2021 og 2022, og kanskje enda lengre.

Gir et løft til Risør

Selv leier han ut store hytter som har rom for at to familier kan dele utgiftene. På denne måten mener Haugen at dette også er en vinner når det gjelder pris.

– Regnstykket er enkelt. Hyttene våre koster fra 8 900 kroner til 15 900 kroner for en uke i det jeg kaller A-sesong. Om to familier deler dette, skjønner de at det blir langt rimeligere enn om en familie skal fly utenlands.

Og fulle hytter på slik som Nesodden Brygge og Øysang Brygge, fører til at det er flere enn Risorhytte.no som sitter igjen med mer på bunnlinja.

–Dette får jo ringvirkninger. Vi sender jo folk til Jegertunet, Risør sentrum, Camp Skarvann osv., avslutter Per A. Haugen.