Avholder Nordens største knivkonkurranse

Agder knivklubb har valgt Risørhuset som plassen der kniver fra hele Norden skal vises fram. Det er takket være en lokal knivmaker.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Frode Wahlgren er leder for Agder Knivklubb og forteller at det er litt på grunn av initiativet til lokal fotoentusiast og knivmaker Bjørn Svensson at Risør ble stedet for årets knivkonkurranse.

– Bjørn er en person som har fremhevet og løftet opp interessen for knivmakeriet hos folk. Så da tok jeg kontakt med Anita på Risørhuset og her var det bare å komme, forteller Frode Wahlgren.

Mange kniver

I år er det mange arrangementer og stevner som har blitt avlyst. Det fører til at mange knivmakere sitter inne med flere kniver enn de hadde tenkt.

– Vanligvis ved slike konkurranser er det begrensninger på hvor mange kniver man kan delta med. Etter alt som har skjedd i år har jeg valgt å la det være litt fritt og la folk komme med det de har lyst til.

Og kniver, det har det kommet. I skrivende stund er det utstilt 75 kniver på Risørhuset og ti av disse er det Bjørn Svensson som har laget.

– Vi har også noen som har kommet med elleve kniver, en kniv, tre kniver osv. De aller fleste knivene kommer fra Norge, men det kommer også kniver fra Sverige og Danmark.

Publikumspris

Knivene står utstilt på Risørhuset med lapper på hvem som har laget de, hvilken kategori de er under og hvilken plass de havnet på. Førstkommende lørdag klokken 13.00 er det premieutdeling i kinosalen og der skal det også deles ut en publikumspris.

– På utstillingen har man muligheten til å stemme på sin favoritt og selv være med i trekningen av en smykkekniv, avslutter Frode Wahlgren.