Alle testene søndag var negative

Alle puster lettet ut etter at man i ettermiddag fikk resultatene fra koronatester gjennomført i Risør søndag.

Tekst: Tore Myrberg

Testene ble gjennomført etter at det lørdag kveld ble klart at en mann fra Risør hadde testet positivt på Covid 19.

– Alle testene som ble tatt av personer i den smittedes nærhet var negative. Det er selvsagt en stor lettelse for den smittede, hans familie og hans omgangskrets, sier Lunden.

 

Ingen ekstra innstramming

Testresultatene betyr at det for øyeblikket ikke er behov for ytterligere tiltak i Risør for å hindre smitte ut over de som allerede er innført.

– Luftveisklinikken testet relativt mange i dag, men det blir ikke utvidede åpningstider framover hvis ikke spesielle behov melder seg. Det blir heller ikke satt i verk spesielle smittevern-tiltak i kommunen utover de regler og råd som allerede gjelder. Det vil si at skoler og barnehager er åpne som vanlig.

Ordføreren er godt fornøyd med hvordan man har gjennomført oppgavene etter at det ble klart at koronasmitten var kommet til Risør.

– Jeg er selvsagt svært letta over dette resultatet. All honnør også til smittesporingsteamet som arbeidet raskt og systematisk på søndag. Dette viser at varslingssystemet som Risør kommune nå har bygget opp virker bra. Når vi i tillegg kjører prøvene rett til laboratoriet i Kristiansand og får raske svar tilbake, gir dette raske avklaringer og skaper trygghet.

Ingen hvilepute

Samtidig ber han folk opprettholde gode rutiner for å hindre smittespredning.

– Dette viser at Risør når som helst kan få smitte og smittespredning i kommunen. Det er derfor ekstra viktig å oppfylle alle smittevernrådene så grundig som mulig, og gjerne med god margin. Det gjelder å holde seg hjemme og avtale testing ved symptomer, unngå unødige reiser og sammenkomster, vaske og sprite hender og holde minst en meters avstand, sier Per Kristian Lunden.