Circle K Grimstad bidro mest

VASKER FOR KREFTSAKEN. Bilvaskmaskinene til Circle K har vasket for Rosa sløyfe i hele oktober. Her fra Circle K Lura. Foto: Cirle K Lura

Kunder ved åtte Circle K-stasjoner i den østlige delen av Agder har bidratt med nærmere 60 000 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen i år.

Circle K Grimstad har samlet inn aller mest.

– Det er alltid hyggelig å bidra til Rosa sløyfe, og det er spesielt gøy å være den stasjonen på Sørlandet som ble den største giveren, sier Ove Davidsen på Circle K Grimstad. Stasjonen hans samlet inn 12 490 kroner i oktober.

På plassene bak følger Circle K E18 Arendal med 12 520 kroner, Circle K Risør med 8870 kroner, Circle K E18 Lillesand med 8183 kroner og Circle K Saltrød i Arendal med 5531 kroner. Totalt samlet stasjonene i tidligere Aust-Agder inn 59 306 kroner i løpet av aksjonen.

Davidsen forteller at Rosa sløyfe har dype røtter i Grimstad.

– Denne aksjonen betyr mye lokalt, og kundene gir med glede. De fortjener en stor takk, sier han.

Har gitt 33 millioner på ni år

De siste ni årene har landets Circle K-stasjoner samlet inn mer enn 33 millioner kroner til Rosa sløyfe og brystkreftsaken. Årets aksjon endte på nærmere 2,8 millioner kroner.

– Til tross for en uvanlig og utfordrende oktober måned, har våre medarbeidere, forhandlere og kunder virkelig stått på for kreftsaken. Det er vi veldig stolte av, sier Ann Helen Våge, direktør for marked og kategori i Circle K Norge.

Til sammen 267 stasjoner fra Finnmark i nord til Agder i sør deltatt på årets Rosa sløyfe-aksjon. Totalt 2,75 millioner kroner ble samlet inn gjennom donasjoner og salg av aksjonsprodukter som bilvask, spylervæske, reflekser og kaffekopper.

Løp 24 timer i rosa strutteskjørt

Våge forteller at flere av stasjonene også i år har overgått seg selv for å få kundene i et gavmildt humør. Enkelte medarbeidere farget både skjegg og hår rosa, og det ble pyntet med rosa BH-er, silkebånd, blomsterpotter, plakater og paraplyer. Flere stasjoner fant dessuten på egne innsamlingstiltak, som lotteri, auksjoner og oppsamling av pant.

Circle K Elverum ble igjen den stasjonen som samlet inn aller mest – mer enn 175 000 kroner. Stasjonen skapte stort engasjement i lokalområdet sitt, spesielt da en av de ansatte – Dennis Olsen – iførte seg rosa tights og strutteskjørt og løp 24 timer i strekk til inntekt for kreftsaken.

Takknemlig for engasjement og sprelske påfunn

Circle K Norge er én av hovedsamarbeidspartnerne til Rosa sløyfe-aksjonen, som arrangeres av Kreftforeningen og Brystkreftforeningen. Generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross, er imponert over alle de morsomme og sprelske påfunnene rundt omkring på stasjonene.

– Vi er veldig takknemlig over det enorme engasjementet vi har sett hos Circle K Norges ansatte og kunder. Takket være deres støtte kan forskerne jakte videre på nye behandlingsformer som vil være mer skånsomme og treffsikre for framtidige brystkreftpasienter, sier Stenstadvold Ross.

ROSA MILLIONER. (f.v.) Generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen og styreleder Ellen Harris Utne i Brystkreftforeningen konstaterer fornøyd at kunder ved landets Circle K-stasjoner har donert 2,8 millioner kroner til kreftsaken i år. Foto: Kreftforeningen

Kampanjen til Circle K har også en annen og viktig verdi, mener styreleder Ellen Harris Utne i Brystkreftforeningen.

Temaet for årets Rosa sløyfe-aksjon er persontilpasset behandling. Om lag én av tre brystkreftpasienter får senskader som følge av behandlingen. Mange av disse tilfellene kunne vært unngått dersom behandlingen var mer persontilpasset, ifølge Kreftforeningen.
(Pressenytt)

FAKTABOKS
På innsamlingstoppen i Aust-Agder
1. Circle K Grimstad
2. Circle K E18 Arendal
3. Circle K Risør
4. Circle K E18 Lillesand
5. Circle K Saltrød