Mobiliserer til fakkeltog førstkommende torsdag

Torsdag kveld mobiliseres det til kamp for tilbudet ved Risør videregående skole gjennom et fakkeltog med start på torvet.

Tekst: Tore Myrberg  Illustrasjonsfoto: Philippe Giabbanelli

Sinnene er satt i kok hos mange etter at fylkesrådmannen la fram sitt forslag til skoletilbud framover, og hvor Risør videregående skole vil miste viktige tilbud dersom fylkespolitikerne ikke setter foten ned.

For å markere motstand blir det fakkeltog fra torvet i Risør torsdag klokken 18, hvor man skal gå til kommunehuset. Der vil ordfører Per Kristian Lunden holde en appell.

Siden smittevern er viktig blir alle oppfordret til å ta på seg munnbind og overholde to meter avstand under fakkeltoget.

I en oppfordring på Facebook skriver Hildegard Paaske Larsen at folk skal tenne fakler, stille med klokkeklar røst og bære store plakater.

Fra før er det startet en underskriftskampanje på nett som du finner her:
NEI TIL NEDBYGGING AV RISØR VGS

I tillegg har også elevrådet ved Risør videregående skole har skrevet et brev for å mane til kamp for skolen:

Risør videregående er i fare!

Fylkeskommunen foreslår å legge ned media og allmennfag på skolen og flytte elever til Tvedestrand. Dette er det katastrofalt for skolens framtid. Derfor samles vi til fakkeltog for å kjempe for skolens framtid. Møt opp kl 1800 på torvet, torsdag 19.november. Det blir fakkeltog til kommunehuset, der ordføreren vil holde en appell.

Både mediafag og studieforberedende fag (allmennfag) på VG2+3 nivå er foreslått fjernet fra Risør vgs. Vi må kjempe mot fylkeskommunens stadige angrep på skolen. Vi kan risikere å miste skolen som er så viktig for våre barn og for samfunnet vi lever i. Flyttes elevene, vil nærmere halvparten av elevene gå på en annen skole utenfor byen og elevene vil miste tilhørighet til Risør kommune i en viktig alder. Og på sikt betyr dette en nedleggelse av skolen, fordi elevgrunnlaget forsvinner, fag blir borte og skolen reduseres til noen få fag som gjør skolen lite attraktiv både for lærere og elever.

Møt opp! Ta gjerne med munnbind. Vi går med 2 meters mellomrom, og i grupper som sikrer smittevern. Fakler kan kjøpes på stedet. Vi går fra Torvet til kommunehuset.