Gavmild klubb gir tilbake gjennom Julejam

Kiwanis Club Risør er kjent for å bidra med positive aktiviteter og hyggelige sjekker for å hjelpe lokalsamfunnet. Her er seneste bidrag fra klubben.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Vi gjør oppmerksom på at iRisør.no er samarbeidspartner i Julejam.

Etter et styremøte denne uken var det en smilende tidligere president i Kiwanis Club Risør som kunne overraske Julejam 2020 med en sjekk på hele 10 000 kroner.

– Vi er veldig glad i å kunne hjelpe til. Det ligger i våre prinsipper at 70 prosent av det som kommer inn skal gå tilbake til samfunnet, forteller Terje Kristian Thørring Christensen.

Viktig å stille opp

Han tror det kanskje er viktigere enn noen gang at mange stiller opp for de som har tøffe tider økonomisk.

– Med de tider vi er inne i vil Julejam og Frelsesarmeen trenge å få inn mest mulig for å kunne hjelpe framover.

Og for en klubb som har «Serving the children of the world» som internasjonalt motto, er Julejam midt i blinken når det gjelder å gi støtte.

– På norsk sier vi «Barn først og fremst», og Julejam jobber jo for å gjøre det bedre for barn og unge, sier Christensen.

Har vært stillere

Kiwanisklubben i Risør har selv merket koronapandemien på flere måter. Også gjennom at færre har søkt klubben om støtte.

– Det skyldes nok at det meste ligger nede. Heller ikke vi har mange aktiviteter for tiden. Medlemsmøtene er blant de tingene som er avlyst for øyeblikket.

Så kan man lure på hvordan en Kiwanis Clug Risør da kan bidra med en stor gave til Julejam.

– En av aktivitetene vi gjør og får betalt for er å sette opp julegatene. Og nå gir vi tilbake av det vi får inn der, avslutter Terje Kristian Thørring Christensen.