– Det er nesten ikke til å tro

Årets Julejam ble arrangert på en alternativ måte. Det gikk på ingen måte ut over hvor mange penger som ble samlet inn.

Tekst: Tore Myrberg

Vi gjør oppmerksom på at iRisør og artikkelforfatter er med og samarbeider om innsamlingen til Julejam

Kurt Inge Dale smilte bredt da de foreløpige tallene kom på bordet mandag morgen. For så langt er det kommet inn 116 527 kroner, samt en pall med ved.

– Nå ble jeg glad. Det jo helt utrolig at vi i et annerledesår klarer å samle inn en sum som dette. De som har vært med å gi, spilt og arrangert skal vite at dette gjør en forskjell rundt om hos mange familier denne julen, sier julejamgeneralen.

Ikke langt opp til rekorden

Han understreker at dette ikke nødvendigvis er det endelige resultatet heller.

– Erfaring vår er at det også kommer inn noen gaver etter at vi har holdt konsert og auksjon, så det blir jo spennende å se sluttresultatet. Rekorden som vi satte i fjor er på 133 000 kroner, så det spørs vel om vi kommer over den, men for en givervilje det er hos folk.

Kjøpte og ga bort

En av tingene som imponerer Dale, er hvor høyt budene kommer på auksjonsobjektene. For her byr ikke folk først og fremst for å gjøre et røverkjøp.

– De fleste tingene ble jo solgt til høyere verdi enn oppgitt. Slik som Eksakt regnskap som kjøpte en pall med ved verdt 1350 kroner for 5000 kroner. I tillegg ba de oss om å levere veden til Frelsesarmeen. Slike ting gjør at man blir rørt.

Takker alle

Rørt er han også over at lokale musikere stilte opp, denne gangen gjennom en forhåndsinnspilt konsert.

– Konserten er jo grunnstammen i Julejam, og det er fantastisk at lokale musikere blir med på dugnaden år etter år.

Fortsatt mulig å støtte

For de som ønsker å være med på dugnaden, er det fortsatt mulig å støtte.

– Man kan vippse penger til mobilnummer 900 69 111 eller sette de rett inn på konto 2801.30.78124, avslutter Kurt Inge Dale.