Setter stor pris på en tidlig julegave

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag fikk byens ungdom en tidlig julegave i form av en ladebenk ved Tollboden. Dette er noe ungdommene har ønsket seg lenge.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

I november 2018 vedtok bystyret at det skulle skapes flere aktiviteter for ungdom og at det skulle bygges en ladebenk på Torvet. Det endte opp med at oppdraget ble sendt videre til Risør By.

– Vi søkte litt rundt etter midler til å kjøpe en benk, men fikk avslag overalt, forteller Unni Olimb Norman.

Redningen ble Unni’s egen sønn, Magnus Olimb Fossum, da han tipset om at de kunne ta kontakt med Aust Agder Tekna.

– Da jeg tok kontakt med Tekna fortalte jeg det slik situasjonen var, at ungdommene i Risør ønsket seg en ladebenk, men at vi ikke hadde noen penger til å bruke på det. De likte ideen og endte opp med å betale for hele benken. Så all ære er hos Aust Agder Tekna.

 

Benken er levert av Strawberry Energy og er en «Smart Bench Mini». Den har eget solcellepanel og batterier som gjør at den ikke trenger å kobles opp til annen strøm.

– Man kan lade telefonen enten med USB eller trådløst, ved å bare legge telefonen på ladeplaten. Den har også en egen app som heter Strawberry, der kan man se hvor det er andre benker og litt statistikk om hvor mye den blir brukt, temperatur osv.

Tanken var først at det skulle være en benk på Torvet, men etter at Risør By tok en runde med Ungdomsrådet fant de ut at en bedre plassering var ved Tollboden.

– Først og fremst måtte det være et sted med sollys og det måtte være et praktisk sted. Siden det er busstopp her, og siden det er så mange her i området på sommeren, tenkte vi det passer bra. I tillegg er det ett Pokestop her, forteller leder for Ungdomsrådet Ketil Thorvaldsen.

I denne saken fra 2016 kan man se at det fort kan bli en populær benk, spesielt for de som spiller Pokemon Go, men også for alle andre som trenger å lade telefonen.