Seilertvillingene skiller lag

Mads og Tomas Mathisen skal ikke lenger satse sammen i drømmen om OL-deltakelse. I stedet skal Tomas fortsatte satsingen med en seiler fra KNS.

Tekst: Tore Myrberg

Det er på sine egne Facebook-sider brødrene i dag slapp nyheten.

«Etter 13 år i samme båt, er tiden moden for å legge nye planer. Etter en krevende, koronapreget og amputert sommersesong var vårt første mål å kapre en plass til Tokyo-OL. Den utsatte kvalifiseringen skal etter planen foregå på Mallorca i mars. Vi har imidlertid bestemt oss for at vår felles satsing i 49er er over for denne gang, selv om vi sikkert kommer til å fortsette å seile sammen i andre båtklasser fremover.»

De to beskriver avgjørelsen som tøff å ta etter mange års satsing.

«Vi ønsker å takke Risør Seilforening, sponsorer, samarbeidspartnere, støttespillere, seilvenner, trenere, NSF, NTG og alle dere som har fulgt oss og hatt tro på oss. Men den største takken går til vår nærmeste familie.»

Mads og Tomas Mathisen har i løpet av karrieren fått fylt opp premieskapet hjemme.

«Det startet med å bli klubbmestere i A-jolle i Risør; deretter har vi tatt til sammen seks NM-gull, tre NM-sølv og en NM-bronse i klassene RS Feva, 12,5kvm, 29er og 49er. Internasjonalt har vi, som juniorer, klart både gull, sølv og bronse i EM og bronse i VM 29er- og 49er-klassen.»

Det at de to ikke lengre satser sammen, betyr ikke at målet om OL er lagt helt på hylla.

«Tomas skal satse videre med Jeppe Nilsen fra KNS. Mads har i første omgang bestemt seg for å ta en pause fra seiling. Han vil i stedet jobbe og studere.»