Stasjoner i østre Agder redder 5100 måltider fra å bli kastet

FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 200 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. Foto: Terje Borud

De siste 12 månedene har kunder ved sju Circle K-stasjoner i den østlige delen av Agder kjøpt om lag 5100 porsjoner med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. Aller mest mat reddes i Grimstad.

Tekst: Pressemelding

– Vi er veldig fornøyde med at så mye mat reddes, ikke minst fra et miljøperspektiv. Den bittelille skepsisen vi hadde helt i begynnelsen viste seg å være helt ubegrunnet. Systemet er raskt og enkelt å bruke, sier franchisetaker Ove Davidsen ved Circle K Grimstad.

Ingen Circle K-stasjoner på Sørlandet redder mer mat enn stasjonen hans. I løpet av 2020 har Circle K Grimstad berget 1387 måltider med overskuddsmat.

I østre Agder følger deretter Circle K Harebakken i Arendal med 1084 porsjoner, Circle K Risør med 932 porsjoner, Circle K Saltrød med 860 porsjoner og Circle K Kjerlingland i Lillesand med 671 porsjoner mat.

– Vi har mange ulike kunder som benytter tilbudet, men vi ser at det er spesielt attraktivt blant studenter. Disse har jo ofte en presset økonomi og sparer mye på å kjøpe overskuddsmat. Produktene er jo også omtrent like gode, sier Davidsen.

Har reddet 200 000 porsjoner

Ved hjelp av den populære appen Too Good To Go har Circle K-kunder på landsbasis i løpet av en treårsperiode kjøpt 200 000 poser med overskuddsmat.

– Dette er en veldig hyggelig merkedag for oss. Matredding er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.

Per i dag er det 115 Circle K-stasjoner over hele landet som lar kundene redde overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. 200 000 måltider har blitt reddet siden samarbeidet startet for tre år siden. Bare i 2020 har stasjonskundene kjøpt mer enn 85 000 forundringsposer gjennom appen.

Mer enn 1 million matreddere

I Norge kobler Too Good To Go 2500 butikker, bakerier, serveringssteder og energistasjoner sammen med 1,2 millioner registrerte matreddere. Circle K er blant aktørene som har reddet mest mat i Norge, ifølge daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too Good To Go.

– Sammen med appbrukerne våre gjør Circle K en kjempeinnsats for at maten de har igjen på slutten av dagen blir spist og ikke ender som svinn. Det er all grunn til å være stolt av resultatene, og jeg vil gjerne gi ekstra skryt til de iherdige og klimaengasjerte stasjonsmedarbeiderne, sier Pfründer.

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og bakervarer. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.

Ifølge en beregning fra Too Good To Go utgjør de 200 000 matporsjonene som er reddet gjennom Circle K en miljøbesparelse tilsvarende 100 flyreiser rundt jordkloden.

(Pressenytt)

I toppen på matredding i østre Agder i 2020:

  1. Circle K Grimstad
  2. Circle K Harebakken
  3. Circle K Risør
  4. Circle K Saltrød
  5. Circle K Kjerlingland