I rute med «Spiseriet» – nå søker de etter ansatte

Det er travle dager når Katrine Pedersen og Haakon Rakvaag skal få alt på plass med restauranten «LandligLykke Spiseriet» på Sørlandet Feriesenter.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

Ikke bare pusses det opp i lokalene hvor restauranten skal glitre gjennom travle sommermåneder. Det skal også både en meny og flere ansatte på plass.

– Responsen har vært overraskende god. Utlysningen ble delt 60 ganger på Facebook i løpet av 12 timer, og vi har allerede mottatt en del mail og telefoner fra både fastboende og folk lengre vekk. Vi ønsker jo å skape det beste teamet for «Spiseriet», og håper alle som tenker dette kan være moro å være med på sender oss søknad og CV, sier Katrine Pedersen til iRisør.no.

Er i rute

De siste dagene har Katrine og samboeren tilbragt i malerklær for å gi ny farge til både vegger og tak.

– Det må stå ferdig før gulvleggere kommer neste uke. Når de har gjort seg ferdige, kan vi begynne å sette opp restauranten, kjøkkenet og alt det praktiske rundt drifte slik vi ønsker.

Nå blir det viktig at man også får på plass de rette menneskene til å innfri det nivået restauranten skal holde. Der sier Pedersen at interesse, holdninger og arbeidslyst er de viktigste elementene.

– Vi trenger flere kokker til kjøkkenet, som kan dele på den jobben sammen med Haakon. I tillegg trenger vi servitører, og da også en servitør som kan ta litt lederansvar over serveringsbiten. Akkurat på den biten er det nok greit med tidligere erfaringer.

Store drømmer

De to gründerne er takknemlige for den muligheten Sørlandet Feriesenter har gitt dem, og er glad for at de har fått frie tøyler i lage «deres egen» restaurant.

– Vi har en stor drøm om å få til dette slik at det blir bra både for turistene og lokalbefolkningen. «Spiseriet» skal være en restaurant med a la carte-servering. Vi skal holde fast åpent om sommeren slik som det var her tidligere, men med litt utvidede åpningstider.

Resten av året håper Katrine og Haakon å få til søndagsmiddager, julebord, konfirmasjoner, bursdager osv.

– Ønsket er at vi løfter stedet, gir gjestene så gode opplevelser og at de ønsker å komme tilbake. Klarer vi det, så kan dette gå veldig bra. Vi håper vi klarer å få lokalbefolkningen til å bruke oss hele året, om det så er til en privat fest, leie av lokalet eller større begivenheter.

Åpner i mai

Selv om det er mange ting som skal på plass, ligger alt til rette for en offisiell åpning av «Spiseriet» på Sørlandet Feriesenter i mai. Men, noe vil nok også skje tidligere.

– Jeg har planer om å åpne noe før dette for å få testet menyen, ansatte og divers andre ting før sommersesongen kommer for fullt, sier Haakon Rakvaag.

I den sammenheng er spenningen stor på om hvordan koronarestriksjonen blir utover våren.

– Vi har jo ikke fått holdt gårdsbutikken «LandligLykke» like mye åpent i 2020 som den kunne ha vært. Og det samme vil jo gjelde «Spiseriet» med at restriksjonene blir avgjørende. Men, vi har opprettet en Facebookside for restauranten, og her kan folk følge med på praktisk informasjon slik som åpning, meny og happeninger, avslutter Katrine Pedersen.