Fortsatt ingen skjenking – satser videre på utkjøring

Terje Henriksen hadde et håp om at Regjeringens skjenkestopp skulle bli opphevet. Slik skulle det ikke gå.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Etter to uker med skjenkeforbud er en hel serveringsbransje i krise. For mens Folkehelseinstituttet mente det burde bli lempet på forbud, ville Regjeringen det annerledes.

– FHI ville oppheve forbudet mens helsedepartementet ville holde det fortsatt stengt. Så dette var vel et kompromiss, sier en skuffet Henriksen mandag ettermiddag.

– Nå er det krise

På vegne av bransjen har han en klar melding å komme med.

– Nå er det krise. Vi her i byen har nok vært litt heldige så langt, men mange andre steder har man fått utsettelser fra kemner og sånt. Så mange kommer til å slite når de ikke får åpnet opp igjen.

Selv har han valgt å stenge for servering i restaurantene han driver i Risør, og heller satse på Takeaway.

– Vi fikk det godt i gang i våres, og det var nok mer da enn vi opplever denne gangen. Samtidig gjør det at vi kan ha de fleste i arbeid, sier Henriksen.

Bytter kjøkken

For de som har brukt hjemkjøringstjenesten fra Kast Loss, blir det nå en endring. Fra i går begynte man utkjøringen fra søsterrestauranten Promenaden Bar & Brasserie.

– Vi har hatt planer om å pusse opp kjøkkenet på Kast Loss for å få det mer effektivt til høysesongen setter inn. I tillegg har vi jo noe råvarer på Prommen som vi ønsker å få brukt. Det folk vil merke som forskjell er at vi har en litt annen meny, da Prommen jo har en kullgrill vi tilbereder mat på.

Som følge av den midlertidige byttingen av kjøkken vil det ikke bli kjørt ut pizza fra restauranten.

– Det er ikke praktisk mulig. Men, på denne måten kan vi få vist fram hva vi kan på Prommen. Blant annet vil jo folk få mulighet til å smake vår grillet nakke av Patta Negra. Det er fra svin det Kobe-biff er fra okse, sier Henriksen.

Ny kjøkkensjef

Han håper en egen meny med retter fra 175 til 275 kroner, fritt levert på døra, skal gi mye å gjøre til den nye kjøkkensjefen på Promenaden Bar & Brasserie.

– Vi har fått på plass Aidas som ny kjøkkensjef. Mange kjenner nok ham fra Hukken. Aidas er utdannet kokk, og har jobbet for flere gode restauranter. Han har en del spennende idéer, så dette vil bli bra framover, avslutter Henriksen.