Jubler over å kunne åpne til helgen

Etter å ha holdt stengt siden begynnelsen av desember kan Risør Akvarium førstkommende helg igjen åpne for publikum.

Tekst: Tore Myrberg

Daglig leder Wieger van Brunschot kan informere om at de åpner dørene for publikum på helgedager mellom 11 og 16.

– Dette er helt fantastisk, for vi har savnet besøk. Det er ikke noe gøy å holde alt ved like uten at det er barn her som har glede av det, sier van Brunschot til iRisør.no.

Mye spennende

Han lover de som leger helgeturen til Risør Akvarium en spennende opplevelse med mye både å se og gjøre.

– Vi har fått en ny blå hummer, og det er kommet ny belysning i havabborkaret.  Der bor det i tillegg to haier som viser fram eggene på en fin måte.

Men, det stopper ikke der.

– Vi har jo også de siste ordentlig store torskene i Skagerrak, babyhummer, digitalt akvarium og mye mer.

Smittevernet viktig

Selv om van Brunschot håper det kommer godt med besøk i løpet av åpningshelgen for det nye året, er han også opptatt av at de som kommer viser godt smittevern. Reglene er stort sett de samme som sist sommer.

– Folk utenfor egen husholdning må holde minst en meter avstand, helst mer. Håndsprit må brukes ved inngangen, krabbefiske og tegnerommet, starten av «ruta» man går inne i akvariet er enveiskjørt og det er maksimalt plass til en familie om gangen i det digitale tegnerommet.

Det siste løses ved at man bestiller en tid for bruk, og for de som har med barn er det en opplevelse å anbefale. Se mer om det i denne saken fra oktober i fjor:

Ut over dette oppfordrer Wieger van Brunschot alle til i størst mulig grad å unngå å ta på kontaktoverflater.

– Det er heller ikke adgang for folk som med mistanke om, eller symptomer på smitte. Ut over det vasker vi alt av kontaktoverflater jevnlig, avslutter han.