– Har ristet av frustrasjon

Magnus Stø Kittelsen (FrP) har ristet av frustrasjon over politikken i Risør mens han selv har vært på sidelinjen grunnet helse. Det ønsker han å gjøre noe med.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Med flere år bak seg som lokalpartiets frontperson hadde Stø Kittelsen planer om å la andre ta over lederstolen i Fremskrittspartiet i Risør. Men, under årsmøtet fredag kveld ble det raskt klart at det foreløpig ikke er noen kronprinsesse eller kronprins som står klar til å ta over ledervervet.

– Jeg har lokket folk med en flott stilling hvor man får snakke med trivelig presse, stå i rampelyset i viktige saker og får muligheten til å miste alt som heter privatliv og fritid. Jeg skjønner ikke hvorfor ingen slo til på det tilbudet, sier en lattermild Stø Kittelsen til iRisør.no.

– Viktig med levende FrP

I mangel på andre lederkandidater falt han dermed ned på å fortsette videre som leder i Risør FrP:

– Risør trenger et levende FrP-lag lokalt. For selv om vi er små, så må noen løfte våre kjernesaker. Og om ikke noen ville ta over denne gangen, så betyr det bare at vi må vokse oss større og sterkere i tiden framover.

For de som følger med i risørpolitikken, har det vært merkbart at Magnus Stø Kittelsen i en tid har vært fraværende på den politiske arenaen av helsemessige årsaker. Det håper han skal endre seg framover.

– Selv håper jeg egen helse bedre nå framover.

Har vært frustrert

Under sitt fravær har nemlig FrP-politikeren følt at mye har gått annerledes enn han har ønsket.

– Jeg har sittet på sidelinjen og ristet av frustrasjon om alt fra skolepolitikk til neglisjert næringspolitikk og næringsvei. Det er mye å ta tak i framover.

Heller ikke de han til vanlig føler å ha mye til felles med er Stø Kittelsen fornøyde med.

– Jeg sliter med å forstå Senterpartiets og Høyres fiktive oppslutning, på grunnlag av politikk som kun står i flotte brosjyrer, men ikke i vedtatte vedtak.

Disse er med i styret

Her er de som ble valgt inn i styret i FrP i Risør i fredagens årsmøte:

Leder: Magnus Stø Kittelsen
Nestleder og kasserer: Kristian Willy Thorsen
Medlemsansvarlig og studieveileder: Mimmi Aas Søndeled
Styremedlemmer: Christina Karoliussen og Sverre Throndsen