Vil ha gjenåpnet radarbunkeren i Urheia

Magnus Stø Kittelsen (Fr)) liker dårlig at radarbunkeren i Urheia ble stengt igjen og utsiden fylt med pukk. Nå vil han ha bunkersen åpnet opp igjen.

Tekst: Tore Myrberg

Nede i bunkersen er det flere rom som i forbindelse med at kommunen overtok området ble hermetisk lukket. Det ønsker den lokale FrP-politikeren å gjøre noe med.

– Det har irritert meg grønn at det ble støpt en 25 centimeter dør og fylt opp med pukk. Alt for at Risør kommune skulle slippe vedlikehold. Her finner man 86 kvadratmeter som burde bli brukt, sier Stø Kittelsen til iRisør.no.

Alt er bedre enn stengt

Selv tenker han at både friluftsliv og historiefortelling er aktuell bruk av bygget.

– Disse rommene kan brukes til alt fra utstillinger, barn og unge og uteskole til rett og slett være åpne rom man kan gå i. Det er et hav av muligheter, og de fleste er bedre enn å ha bunkersen stengt under masse pukk.

Han var kritisk allerede den gangen man lukket radarbunkeren før kommunen overtok det militære området i 2012.

– Den gang møtte jeg ingen forståelse for at dette var en utrolig dårlig idé. Noe som også er tragisk er at alt det gamle den gang samtidig gikk i søpla, sier Stø Kittelsen.

Slik er plantegningen for hvordan det ser ut nede i radarbunkeren.

Se muligheter

Selv om Stø Kittelsen liker at kommunen tenker økonomi, synes han det får gå grenser. Og selv med varslede trangere tider mener han man bør finne midler til å åpne opp radarbunkeren igjen.

– Det er jo en engangsinvestering som jeg er sikker på man kan finne penger til. La oss åpne opp, finne tid til å se på muligheter og deretter ta nødvendige oppgraderinger. For nå som Urheia har blitt så fantastisk flott område, er jeg sikker på at mange er enige om at det å la radarbunkeren være stengt, ikke er den beste idéen, avslutter Magnus.