I dag får nesten 150 personer første vaksinedose

Denne torsdagen kommer gruppevaksineringen i Risør i gang for fullt. Nesten 150 personer er innkalt til Risørhallen for første dose.

Tekst: Tore Myrberg

Selve innkallingen foregår gjennom SMS eller oppringing, slik at kommunen skal klare å få med alle i de aktuelle aldersgruppene. Og det er mange som har fått beskjed om å stille til vaksinering i dag.

– Vi har i ettermiddag vår største vaksineringsdag så langt, da vi har fått tildelt 174 vaksinedoser. Disse fordeles på andre gangs vaksinering på Frydenborgsenteret og førstegang vaksinering av nær 150 personer i Risørhallen, sier ordfører Per Kristian Lunden (Ap).

Han opplever at motivasjonen til å ta vaksinen er veldig høy i Risør.

– De som innkalles møter opp med positive forventninger både for egen og samfunnets helsetilstand. Mange spør også når det er deres tur til å ta vaksinen. Det kan vi dessverre ikke si, siden vi ikke vet hvor mange vaksiner vil får hver uke framover. Risør kommune tar i mot alle vaksinene vi får tilbud om og setter umiddelbart i gang med innkalling.