Får 120 vaksiner denne uken

Rundt 100 nye personer vil bli tilbudt koronavaksine kommende uke, mens 20 personer får dose nummer to.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Risør kommune

Fra før har rundt 250 personer i Risør blitt vaksinert mot korona. Med ytterligere 100 på lista over de som har tatt første dose, betyr det at 6,3 prosent av kommunens befolkning over 18 år er i gang med vaksineringen.

– Det er 100 personer i aldersgruppen 75 – 84 år pluss noe helsepersonell som blir prioritert denne uken, sier ordfører Per Kristian Lunden (Ap) til iRisør.no.

Samtidig hadde ordfører Lunden gjerne sett at det hele gikk noe fortere.

– Vi kunne gjerne fått flere vaksiner, men må bare ta imot de vi får og sette de på en trygg måte. Vi kan ikke påvirke fordelingen, annet enn å redusere eller si nei noen uker. Men, det ønsker jeg ikke å gjøre.

Erfaringen så langt viser at de langt fleste som blir tilbudt vaksinen i Risør sier ja til å få den satt.

– De aller fleste tar vaksinen. Men, en del har spørsmål. Særlig om bivirkninger og forholdet til underliggende sykdommer og andre medisiner, sier Lunden.

Og denne uken vil man bruke Risørhallen til vaksineringen.

– Erfaringene fra gruppevaksinering i Risørhallen sist torsdag var veldig gode og vi fortsetter det samme systemet for registrering og innkalling til vaksinering.

En del andre steder har man brukt nettstedet c19.no som digital løsning for registrering, men Risør ha så langt valgt ikke å ta denne løsningen i bruk.

Det er en god digital løsning, men vi er spesielt opptatt av at alle som ikke ønsker eller kan registrere seg via et nettsted med sikker innlogging (Altinn), skal få innkalling og det samme tilbudet. Så langt har vi ikke tatt i bruk c19.no for Risør, men etter hvert vil vi  øke bruken av internett-registrering også for alle som bor i Risør.