Ny rampe skal gi tryggere forhold

Risør Seilforening har fått tillatelse til å sette opp en ny brygge/båtrampe på Finnøya. Dette vil blant annet gi økt sikkerhet når det arrangeres seilskole.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Risør Seilforening

Dagens rampe er en flyttbar aluminiumsrampe, noe som langt fra er en optimal løsning. Rampen er nemlig så glatt at det er vanskelig for de unge seilerne å bruke den, og man har hatt uhell med fallskader ved utsett og opptak av båt.

– Ungene sklir på rampen, og vi er redde for at noen skal få beinet mellom båt og rampe ved et uhell. I tillegg er dagens rampe veldig skarp når båtene kommer inn, forteller Ståle Sjaavaag i Risør Seilforening.

Med tillatelsen som nå er gitt har seilforeningen tre år på seg til å komme i gang med byggingen av en trygg rampe med sklisikkert dekke.

– Det er en tidsramme jeg er ganske sikker på skal holde, og heller at det kommer før i løpet av den perioden enn senere.

Finnøya er et fylkesidrettsanlegg for seilsport, noe som var vesentlig i behandlingen av saken. I tillegg er det her snakk om å erstatte en allerede oppsatt brygge/rampe.

Det er imidlertid ingen billig affære å rive dagens ordning, frakte den bort for så å få på plass den nye rampa og brygga.

– Vi både håper og tror vi skal få spillemidler til dette, og i tillegg vil vi nok søke slik som stiftelser om støtte. Dette er et prosjekt vi har snakket om lenge, og som er viktig å få på plass, avslutter Sjaavaag.