Vil støtte de som kan glede barn og unge til sommeren

Vi har mottatt denne pressemeldingen fra Gjensidigestiftelsen, som er rettet mot de som trenger støtte for å gjennomføre aktiviteter for barn og unge til sommeren.

Vil du glede barn og unge med en aktivitet i sommer?

Gjensidigestiftelsen gjentar suksessen fra i fjor, og inviterer nå små og store organisasjoner i hele Norge til å søke om midler til å gjennomføre sommeraktiviteter for barn og ungdom. Stiftelsen ønsker at flest mulig kan ha noe å glede seg til i sommer. Alle som vil skape sommerjobber for ungdom i tilknytning til aktivitetene, oppfordres spesielt til å søke.

Inger Mari Sørvig fra gamle Aust- Agder fylke er kundevalgt i Gjensidigestiftelsen. Nå oppfordrer hun alle lag og organisasjoner i området om å søke om midler for å skape gode sommeropplevelser for barn og ungdom i Aust- Agder

2020 var et spesielt år for alle, og mange barn og ungdom fikk en utfordrende vår og sommer med få fritidsmuligheter. Vi har fått svært mange positive tilbakemeldinger på sommerutlysningen i fjor, og gjentar derfor suksessen i år, sier Inger Mari Sørvig

Frist  9. mars

Vi ber nå lag og foreninger om å kjenne sin besøkelsestid, og søke så snart de har anledning. Søknadsfristen er 9. mars, og alle søkere får svar tidlig i mai for at de skal rekke å planlegge tiltakene i god tid før ferien, forklarer Inger Mari Sørvig.

Pengene fordeles på ulike tiltak. Utfordringen som nå sendes ut til frivillige lag og foreninger er å skape aktiviteter som gir gode sommeropplevelser, samt sommerjobber for ungdom der det blir ungdommens ansvar å planlegge og gjennomføre aktivitetene. – Det er mulig å søke om inntil 300 000 kroner per prosjekt, og vi håper mange har lyst til å søke, forklarer Inger Mari Sørvig

– Informasjonen om hvordan man søker og hvilke kriterier som må oppfylles for å søke finnes på www.gjensidigestiftelsen.no avslutter Inger Mari Sørvig.
Her er også oversikten over de som fikk støtte til sommeraktiviteter i gamle Aust-Agder fylke i 2020.