– Folk melder om doblet eiendomsskatt

– Akkurat nå sitter jeg og tenker at veldig mange ikke skjønte hva de sa ja til i vedtaket i desember. Meningen fra Regjeringen var at eiendomsskatten skulle bli lavere for folk da maksgrensen ble senket. Risør kommunen har imidlertid funnet en måte hvor de ikke bare utjevner dette, men tar et jafs til.

Nå ser høyrepolitikeren at det nok er forskjellige utslag som følge av endringene. Likevel ser han det som vanskelig å forsvare det som har blitt en skatteøkning.

– Dette er sosialt urettferdig. Vanlige boliger og næring får økt skatt, mens hyttene slipper unna. Vi ønsket å øke eiendomsskatten på hytter noe, samtidig som man fjernet den for næring. Også skulle eiendomsskatten til «fru Olsen» forbli uendret.

Har kun betalt halv skatt?

Økonomisjef Halvor Halvorsen på sin side mener det som nå gir utslag er at flere får en mer korrekt takst på sin bolig.

– Grunnlaget kommer nå fra skatteetaten i stedet for fra 2003-taksten. Det har nok gitt utslag med økt skatt for noen som følge av at man har et mer riktig nivå på verdien av boligen. Så man kan jo heller si at mange har betalt halv skatt over mange år, sier Halvorsen.

Kai Strat på sin side sier han kommer til å ta opp saken i morgendagens formannskapsmøte.

– Sånn jeg ser det er det vanskelig å gjøre noe med vedtaket fra desember i fjor, så det er nok gyldig for hele 2021. Men, i tillegg skal vi jo bruke et par millioner på å retaksere alle boliger, og det er sløsing med penger, sier Strat.

Kai Strat er for øvrig vår gjest i videoserien «Kveldsprat fra Havnegata» som publiseres her på iRisør.no torsdag

kveld klokken 19.00.