– Alle som vil til Risør i vinterferien er velkomne

Byen vår. Foto: Tore Myrberg

Risør kommune forventer økt besøk når vinterferien avvikles i nest uke og uken etter det. Og de som vil til Risør er hjertelig velkomne.Risør kommune forventer økt besøk når vinterferien avvikles i nest uke og uken etter det. Og de som vil til Risør er hjertelig velkomne.

Tekst: Tore Myrberg

Mandag gikk helsebyråden i Oslo ut og oppfordret de som skal reise på vinterferie om å teste seg før turen. Ordfører Per Kristian Lunden i Risør, sier det er fint med test, men er mer forsiktig i rådgivningen.

– Alle som har symptomer på Covid19 må teste seg. Utover det gir vi ikke noe generelt råd om testing. Det er jo fint at folk har ferske tester å vise til, men fortsatt må smittevernet oppfylles, sier Lunden til iRisør.no.

Forventer flere folk

Selv om mange nok legger vinterferien til vinterdestinasjoner med skisentre, er det også en klar forventning om mer besøk til Risør de to ukene årets vinterferie er spredd over.

– Ja, vi regner med at ganske mange vil besøke hytter og feriehus i Risør. Kanskje kombinert med noen dagers «hjemmekontor». Nå ser det ut til at ukene framover blir mildere og kanskje mer vårlige, så det kan jo bli et godt alternativ til fjellet, sier Lunden.

Og han har ingen planer om å si noe som begrenser lysten til de som ønsker å besøke Risør de kommende ukene.

– Alle som vil til Risør i vinterferien er velkomne hit. For reisende fra utlandet gjelder egne regler og karantenebestemmelser som må følges. Slik situasjonen er i dag, gjelder ingen begrensninger på forflytning i Norge. Men alle må opprettholde strengt smittevern.

Forsterker ikke kontrollen

Når det gjelder de som kommer fra utlandet, har allerede Risør kommune kontrollsystemer som fanger opp at de overholder karanteneregler.

– Her får vi melding om hver enkel som ankommer kommunen fra utlandet. De som ankommer fra ulike steder i Norge får vi ikke melding om.

Ordføreren ser heller ikke at det er noe behov for å skjerpe kontrollen ut over det som allerede er på plass av rutiner.

– Så langt har vi ikke tenkt å forsterke kontrollen. Skulle det vise seg at det kommer veldig mye folk til byen og kommunen får vi ta det opp til ny vurdering, avslutter Per Kristian Lunden.