Plutselig trente Jonas en verdensmester

Verdenesmester Ragne Wiklund og landslagstrener Jonas Bekken etter triumfen i Heerenveen i helgen. Foto: Privat

Da Ragne Wiklund tok en overraskende VM-tittel på skøyter i helgen, var det blant annet med hjelp av den risørbosatte landslagstreneren Jonas Bekken.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

Jonas Bekken har denne sesongen ansvaret for å følge opp dameløperne på Norges Skøytelandslag. Og i går ble det full uttelling for norsk skøytesport da Ragne Wiklund ganske så overraskende tok gull på 1500-meter under VM på enkeltdistanser i Heerenveen.

– Det var en ubeskrivelig opplevelse, og man blir litt tom for ord. Vi drømte om å være med å kjempe om medalje. Selv det er offensivt. Men, hun leverer et enormt løp, og det at det holder til gull er bare helt rått. Rett og slett helt fantastisk for norsk skøytesport, sier Bekken til iRisør.no.

Samarbeider godt

På spørsmål om hva hans rolle har vært i utviklingen av den unge, nye skøytekometen fra Norge, viser Jonas Bekken til de gode diskusjoner.

– Det er vanskelig å si hva jeg har bidratt mest med. Men Ragne og jeg har fått en god relasjon oss mellom og vi samarbeider veldig godt. Vi har gode diskusjoner både rundt det tekniske og fysiske, og sammen kommer vi frem til gode løsninger.

Ut over det fremhever Bekken at det ligger et solid teamarbeid bak helgens suksess.

– Det er mange som står bak denne prestasjonen.

– Fant ei bra dame

Selv kommer han fra Nord Odalen i Hedmark, men flyttet til Risør av en helt spesiell grunn.

– Jeg fant ei bra dame som bor i Risør, så jeg flyttet enkelt å greit til Risør på grunn av kjærligheten.

Samboeren heter Kristine Ramskjær, som selv har vært med som skøyteløper på godt nasjonalt nivå og forstår hvordan toppidretten fungerer. Det har nok kommet godt med når planer nesten konstant har blitt endret i arbeidet med å legge best mulig til rette for landslagsløperne.

– Det har vært et rart år for oss som for alle andre. Mange planer som har gått i vasken og det har blitt mye endringer. Men, det tror jeg mange kjenner seg igjen i dette året. Utenom det har vi vært mye på samling i Norge og fått trent veldig bra. I hele høst har vi hatt base i Stavanger og vært mest der. Så alt i alt har vi takla denne situasjonen bra.

Hjem til Risør

Mange samlinger og konkurranser gjør at Bekken gleder seg til endelig å komme hjem igjen til Risør for en perioden. For det å være landslagstrener betyr at man er mye på reisefot.

– Det blir noen perioder hjemme, men i høst og nå etter jul har jeg vært mye borte. Så jeg gleder meg enormt til å komme hjem nå. Skal bli deilig etter fem uker på tur.

Siden han ikke har bodd så lenge i Risør, kjenner ikke Jonas Bekken så godt til hvordan interessen for skøyter er i det som nå er hans hjemkommune.

– Jeg kjenner jo Kristine veldig godt da vi bor sammen, og vet at både hun, Merete og hele familien er veldig skøyteinteresserte. Ut over det vet jeg litt lite om skøyteinteressen i Risør. Men, det har vært veldig gøy å se at folk har benyttet seg av muligheten til å gå på skøyter på isen og at skolen bruker skøyter som en aktivitet. Det varmer et skøytehjerte, avslutter landslagstreneren.