Ligger godt over landsgjennomsnittet i vaksinering

Her trekkes vaksinen opp av glassene.

Til tross for at mange er utålmodige har Risør liten grunn til å klage på tildelingen av koronavaksiner hittil. I hvert fall i forhold til landsgjennomsnittet.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Risør kommune

For det er til nå satt 832 vaksinedoser i Risør, noe som tilsier 12,3 vaksinedoser pr. 100 innbyggere.

– Landsgjennomsnittet er 8,7, og det samme er gjennomsnittet for Agder og Arendal. Vi kan derfor ikke klage på tildelingen til Risør så langt, selv om vi har kapasitet til å sette flere doser, sier ordfører Per Kristian Lunden.

Rekorduke tilbakelagt

I forrige uke ble det satt et rekordstort antall vaksiner så langt i gruppevaksineringen. Totalt ble det satt 235 doser, fordelt på første og andre vaksinedose.

– Denne uka får vi 100 nye doser AstraZeneca og 96 doser PfizerBiontec. Vaksinene fra PfizerBiontec vil denne og neste uke brukes til revaksinering, altså andre dose til de som har tatt første dose. AstraZeneca-vaksinene brukes i stor grad nå til prioritert helsepersonell, forteller Lunden.

Han forteller videre at man fortsetter med innkalling ut fra de nasjonale prisoriteringene, og at man bruker både tekstmelding og telefon for å kalle inn de som skal vaksineres.

– Så langt har nær alle som har fått innkalling benyttet seg av muligheten til å ta vaksine. Det er positivt og vi håper det store oppslutningen om vaksinering fortsetter. Det trygger helsa til hver enkelt og hele samfunnet. På den måten kan vi slå tilbake korona-viruset så raskt som mulig.

Også testerekord

Ordføreren håper antallet vaksiner som kommer ukentlig vil øke utover våren.

– Dette slik at vi kan få vaksinert alle voksne så raskt som mulig.

I mellomtiden understreker han viktigheten av at folk tester seg dersom de merker symptomer på smitte.

– Forrige uke ble 155 testet ved luftveisklinikken i Risør. Det er ukesrekord, så det er ingen grunn til å si at smittefaren er på vei ned verken i Risør eller i nabokommunene, avslutter Per Kristian Lunden.