Kommer tømmeanlegg i løpet av våren

Godordene fra de besøkende på bobilparkeringen på Tjenna er mange. En ting savnes av noen, og det fikses trolig i løpet av våren.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Knut Erik Liane

Etter en februarhelg med mange bobiler på besøk i Risør, får nok en gang bobilparkeringen skryt. Ikke minst på grunn av en unik beliggenhet, hvor de besøkende bruker kun minutter på å være mist i bykjernen.

Mens mange politikere i Risør i offentlige møter har etterlyst et servicebygg med dusj og toalett, er tilbakemeldingene fra bobilturistene at det kun er tømmemuligheter for toalett og gråvann som mangler på plassen.

Med forrige sommer friskt i minne, legges det imidlertid nå opp til at noe gjøres med den saken i løpet av kort tid.

– Det blir tømmemuligheter i løpet av våren, vel og merke dersom 200 000 kroner strekker til, forteller avdelingsleder for tekniske tjenester, Odd Arne Børset, i Risør kommune til iRisør.no.

Han kan fortelle at det er firmaet Erling Olsen som er satt til å gjøre arbeidet med å få tømmestasjonen på plass.

– Det er et rørleggerfirma som kommunen har en rammeavtale med om rørleggertjenester.

I tillegg til å kunne tømme toalettet, legges det også opp til at bobilturistene kan få tømt gråvannet, det vil si vannet som er brukt til for eksempel oppvask eller dusjing.

– Det er jo en utfordring med en ubetjent tømmestasjon at det er umulig å vite hva som havner der. Men, vi satser på en tilkobling til kommunens avløpsanlegg, så både grått og svart vann kan gå greit, sier Børset.