Har passert 1000 vaksinedoser

Risør kommune har nå passert 1000 satte vaksinedoser. 663 har fått satt første dose, mens 449 også har fått satt dose nummer to.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Arkiv

Det er Nasjonalt vaksinasjonsregister, SYSVAK, som holder oversikten på satte vaksinedoser mot Covid19. Tallene i registeret viser 1012 satte vaksinedoser i Risør så langt.

– Det er godt over landsgjennomsnittet sett i forhold til befolkningsstørrelse, forteller ordfører Per Kristian Lunden

Man har fra kommunens side vært klar på at man gjerne hadde tatt i mot flere doser. I stedet er det nå vedtatt en viss skjevfordeling for å gi flere doser til hardt rammede områder, noe som gjør at Risør får tre prosent mindre doser enn planlagt.

Likevel er det en jevn tilstrømming av doser til Risør, og også kommende uke blir det gruppevaksinering i Risørhallen.

– Vi fortsetter vaksinering med to typer vaksine, både AstraZeneca og Pfizer Biontec. Denne uka får vi 96 doser Pfizer Biontec og 100 doser AstraZeneca, sier Lunden.

Utover våren skal antallet doser til kommunene opp. Dette er nødvendig om man skal klare å holde vaksineringsplanene videre utover.

– Vi venter fortsatt på et større ukentlig påfyll av vaksiner utover våren slik at vi kan få vaksinert alle voksne så raskt som mulig. Det meldes om at det kommer betydelig flere vaksinedoser i april og mai. Det blir vaksinering i Risørhallen på torsdagene framover, inkludert skjærtorsdag, avslutter ordføreren.