Stiftet forening og startet kronerulling

Det var godt oppmøte da Risør Havbaderforening holdt årsmøte på Kastellet i dag. Mange benyttet også anledningen til et forfriskende bad.

Tekst: Tore Myrberg  Alle foto: Niclas Halvorsen

Rundt 40 personer møtte opp, og disse fikk samtidig presentert en nyhet i forhold til den planlagte badstuen på Solsiden– De var de første til å få vite om at vi har inngått en intensjonsavtale med det nyetablerte tvedestrandsfirmaet Nordic Unwind. De har som mål å produserer flytende badstuer med fokus på bærekraft i alle ledd, kvalitet og lang levetide, forteller Frida Fred Dørsdal, som er styreleder i foreningen

Startet kronerulling

Nordic Unwind samarbeider med Lindal Hus, noe som gjør at man satser på en lokal produksjon av den planlagte badstuen i den hvite by.

– Badstuen vil bli arkitekttegnet og tilpasset vår vakre trehusby. På årsmøte kunne foreningen informere om om at planene er at det ytre huset til badstuen vil bli bygget av Lindal hus, mens interiøret vil komme på plass ved en rekke dugnadstimer fra forenings medlemmer, sier styrelederen

I tillegg benyttet man årsmøtet til å starte en kronerulling for å kunne realisere Risør Havbad.

– Vi håper mange der ut deler drømmen om varm luft og iskald kjærlighet, og som har lyst til å bidra. Vi har der gjennom Østre Agder Sparebank opprettet en kronerulling, sier Fred Dørsdal.

Målet der er satt til 850 000 kroner. Trykk her for å komme rett til innsamlingssiden

Trenger flere sponsorer

Selv mener havbaderforeningen at en slik badstue vil være et godt tiltak for «Helårsbyen Risør», og at den også vil være med å øke livskvaliteten for kommunens innbyggere.

– Forening håper også at næringslivet og bedrifter se på det som en mulighet til å både profilere sin bedrift og som en mulighet til å bidra til lokal utvikling og god folkehelse. Garthe grøntanlegg er er vår første litt større sponsor og vi håper flere melder seg på nå som prosjektet er i gang, sier Frida Fred Dørsdal.

Her er det nye styret som nå tar fatt på oppgaven: Frida Fred Dørsdal (styreleder), Alexander Willeke (nestleder), Hanne Nøvik (kasserer), Anne Grimsrud (sekretær) og Christina Tveit (styremedlem/medieansvarlig).