Gjenåpner kjøkkenet med pizzanyheter på menyen

Kast Loss åpnet i går opp kjøkkenet igjen etter oppussing. Foreløpig er det Take Away som gjelder, og det blant annet med nyheter på pizzafronten.

Tekst og foto: Tore Myrberg

En helt ny pizzameny, som i tillegg til klassikere inneholder nye smaker som skal gjenspeile Kast Loss. Det er hva Terje Henriksen har å tilby.

– Vi er jo en sjømatrestaurant, og da må vi ha god sjømatpizza som signaturretter. En av de spennende nyhetene er en pizza med reker, krepsehaler, tare og havsalt, det hele på en hvit pizzasaus, forteller Henriksen til iRisør.no.

10 000 pizzabunner

Han smiler også bredt over at man framover kommer til å servere pizza hvor Kast Loss selv lager pizzabunnen.

– Vi satser stort på pizza. Framover lager vi egne bunner, saus og toppinger. Det blir en utfordring med tanke på at vi har historikk på å ha solgt rundt 10 000 pizza i året.

Samtidig føler han at dette er den rette veien å gå.

– Skal vi være en respektabel restaurant må vi ha bedre pizza, og det får vi nå. For å få det hele til har vi også investert i ny ovn og egen presse til pizzabunnene. For vi har ikke tid til å håndpresse 10 000 pizzabunner.

– Halvveis stjålet

Fokus framover blir mer på å ha de gode råvarene framfor å servere overlessede pizzaer.

– Den beste pizzaen etter min smak er en vi halvveis har stjålet. Den består av brie, italiensk kokt skinke og fikenmarmelade. Også den med hvit saus. I det hele regner vi med at det blir mye pizza framover.

For Terje Henriksen legger ikke skjul på at omsetningen av pizza er viktig for restauranten, spesielt i disse koronatider.

– Jeg tipper pizza står for rundt en tredel av utkjøring fra Kast Loss.

Nytt kjøkken

Siden man avventer det å åpne opp Kast Loss for gjester, vil utkjøring være viktig for bedriften i ukene framover. Da er det godt å vite at man har et ombygd kjøkken som nå står klar til bruk.

– Vi har tatt en skikkelig jobb fra gulv til tak, slik at nå er kjøkkenet mer effektivt å drive. I tillegg er servitørene flyttet slik at kokkene har kjøkkenet for seg selv.

Når sommersesongen tar til vil ombyggingen være en vesentlig faktor når kundene skal tilfredsstilles.

– Vi slet i fjor sommer med de ekstra plassene vi fikk etablert ute. Med begrensinger på kjøkkenet ble det for lang venting for kundene. Det er nå ordnet opp i foran årets sommersesong.

Ny meny

Fram til restauranten kan åpne opp for fullt, håper Henriksen at kundene benytter tilbudet om fri utkjøring i nærområdet.

– Vi slapp menyen i går, og gjør som tidligere ved å ha småretter for 175 kroner og hovedretter for 200 og 250 kroner, avslutter Terje Henriksen.