Endelig blir det vårmarked i Risør igjen

Mona Rhein i Risør By jubler over at man nå endelig kan invitere til vårmarked igjen. Og det allerede førstkommende lørdag.

Tekst og foto: Tore Myrberg

For ett år siden var det utenkelig å arrangere vårmarked i Risør. Det gjør det ekstra godt å kunne invitere folk til torvet til helgen.

– Det føles godt at vi er på riktig vei. Vi har jo vært heldige her i Risør og har hatt muligheten til å holde noen arrangementer. Og, nå planlegger vi for å holde til sammen fem slike marked i år, sier Rhein til iRisør.no.

Interessen for å delta har vært stor. For i disse koronatider har man måtte operere med påmelding for de som ønsker å selge noe.

– Det har meldt seg på over 20 utstillere som skal selge brukt, nytt og gammelt. Mange av disse har vi ikke sett før, så det er jo ekstra artig.

Mye egenprodusert

I tillegg har de som har meldt seg på, vist stor iver for årets vårmarked.

– De som melder seg på sier at de gleder seg veldig til å være med. Og det er god bredde i hva som skal selges. Alt fra honning og kosmetikk til egenproduserte klær. Jeg synes for min del det er ekstra artig at det kommer mange utstillere med egenproduserte varer.

Vanligvis har vårmarkedet blitt holdt i Storgata. Der er det ikke så velegnet for tiden å holde marked, og det hele er derfor flyttet til torvet.

– Vi er heldige som har torvet i Risør, for her kan vi brette oss godt ut. Kommuneoverlegen har gitt oss grønt lys, og vi kommer til å passe på at folk holder avstand og bruker desinfisering. Samtidig tenker jeg at folk også har et ansvar selv, og det uansett om det er marked eller ikke, sier Rhein.

Minst til klokken 15

Lørdagens marked åpner klokken 10. I tillegg har utstillerne bundet seg til å bli stående godt utover ettermiddagen.

– De må i hvert fall stå til klokken 15, men har mulighet for å bli lengre om de ønsker selv.

Og for de som gjerne skulle solgt sine varer gjennom Risør By sine marked, byr det seg nye muligheter ganske så snart.

– Neste marked etter lørdag er allerede 8. mai, også skal vi ha et nytt igjen 12. juni, avslutter Mona Rhein.