Snart i gang med neste gruppe

Her trekkes vaksinen opp av glassene.

Risør kommune er i siste fase med å vaksinere aldersgruppen 65 – 74 år samt yngre personer med høy risiko.

Tekst: Tore Myrberg

Når man går i gang med dagens vaksinering i Risørhallen, vil det være litt over 200 personer som gjenstår i de to gruppene.

– Samtidig må jeg ta et lite forbehold om at det kan være personer over 18 år med høy risiko vi ikke har full oversikt på. Dette fordi det er fastlegene som sitter med den oversikten, og ikke kommunen, sier ordfører Per Kristian Lunden.

Han er fornøyd med framdriften, men kunne godt sett at det ankom enda flere vaksinedoser ukentlig til Risør.

– Nå er vi snart i gang med aldersgruppen 55 – 64 år med underliggende sykdommer, og her begynner vi med 64-åringene og jobber oss nedover. Men, vi har både kapasitet til, og et ønske om, å ta i mot flere vaksiner, sier ordføreren.

I går ble det klart at man neste uke får 318 vaksinedoser til Risør, og at man først i det øyeblikk man passerer 400 doser i uka må vurdere om det skal tas i bruk flere dager enn torsdag til vaksineringen.