– Går mye i tapas og grillmat

Hjembu gård ser med optimisme på månedene som kommer, når hyttegjestene inntar Risør. For det merkes godt på salget.

Tekst og foto: Tore Myrberg

To ting har påvirket hvordan man tenker salg av varer på Hjembu. Korona og REKO-ringen.

– Mye av salget foregår gjennom at vi har satt sammen kasser med mat som vi ser fungerer veldig bra. I tillegg leverer vi tapas på løpende bånd, forteller Karianne Sveen på Hjembu gård.

FAKTA:

REKO-ringer er uavhengige plattformer som tilrettelegger for lokal handel av mat, uten mellomledd. Det er nå flere hundre ringer i Skandinavia som driftes av frivillige, matglade mennesker. REKO skaper møtepunkt mellom produsenter og forbruker

Mange faste

Det gir en arbeidsuke hvor de første dagene av uken brukes til å produsere opp det man trenger av produkter, mens siste halvdel brukes på å få varene ut til kundene.

– Tapasen vår er veldig populær, så der ønsker vi at folk bestiller på telefon på forhånd, selv om vi også forsøker å ha i gårdsbutikken. Erfaringen så langt er at det er noe vi går tomt for hver uke. I tillegg ser vi at mange liker å ta en tur til Hjembu for å handle.

 

Tapas er populært for tiden. Foto: Privat/Karianne Sveen

Det merkes ekstra godt nå som hyttefolket benytter en hver anledning til å komme seg til Risør.

– Vi merker godt at det er lettet på restriksjonene, for det er mer hytteturister innom nå enn det var bare for en liten stund siden. Og for oss er hyttefolket kunder som kommer igjen og igjen. Samtidig har vi også en rekke hyggelig stamkunder i Risør som gjør det samme, sier Sveen.

Mer og mer grillmat

Kortreiste produkter fra egen gård, er noe stadig flere ønsker på bordet. Og når kullgrillene kommer fram fra bod og garasjer, smiler man bredt på Hjembu.

– Da legger vi opp til å selge egne grillpakker til kundene. Erfaringen fra i fjor er at dette er noe som kundene setter pris på. I tillegg er pakkeløsningene et godt kjøp for kundene. Det blir billigere når man kjøper kassene med mat enn om man kjøper ting enkeltvis.

Samtidig er det mulig å gjør de mer spesifikke kjøpene.

– Om det du er på jakt etter står spesifisert på hjemmesidene våre eller i tilbudene vi legger ut på Facebook, så må folk heller ringe og spørre. Og selv om vi nå legger ut mange innlegg om pakker med kjøtt, har vi jo fortsatt alle de andre produktene. Slik som spekemat. Nå har vi blant annet vellagret spekeskinke av ullgris, avslutter Karianne Sveen ved Hjembu gård.