Håper på å få med folk på fast ryddedag

Mona Rhein og Siri Linn Lunden på ryddetur. Foto: Adrian Lokander

Siri Linn Lunden og Mona Rhein tok selv søppelsekkene fatt for å gjøre innkjøringen til Risør by litt ryddigere. Nå vil de ha fast rydde dag.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Adrian Lokander

Det er mange som irriterer seg over søppel som ligger og flyter. Nå ønsker Risør By AS å la irritasjon bli til motivasjon.

– Både Siri Linn og jeg har gått og irritert oss over hvordan det ser ut langs veien inn til byen, og flere steder i byen også. Derfor valgte vi nå å ta på oss hansker for å ta en ryddeøkt, forteller Mona Rhein.

Ønsker fast dag

Med tanke på at det var rett før helg, valgte de to å rydde langs veien fra Tjenna og opp mot Frydendal i første omgang.

– Du ser jo hvor mange bobiler som kommer på besøk til Risør, og da er det trist at en forsøplet vei er det som skal møte dem på kjøreturen ned til bobilparkeringen.

Det betyr ikke at man kun har tenkt å prioritere denne strekningen. For det er et ønske fra Risør By sin side at man kan bli flere som tar en ryddeøkt med jevne mellomrom.

– Vi planlegger å gjøre dette til en fast ting første fredagen i måneden. Og det kunne jo vært hyggelig om flere ble med etter hvert. Neste gang kanskje vi tar strekningen fra sentrum og ut mot Tangen, for det er flere steder det trengs å ryddes, sier Siri Linn Lunden.

Blåser utover

Det er flere som har etterlyst at det utplasseres flere søppelkurver til allmenn benyttelse. Samtidig er det ikke sikkert at det kun er mangel på søppelkurver som har ført til at det er mye søppel akkurat nå.

– Det har jo vært mye vind, og da blåser søpla rundt. Men, om vi alle bidrar kan vi i det minste gjøre det litt finere, sier Rhein.