Årets 1. mai-markering blir på nett

Risør Arbeiderparti tyr til video for å få på plass en smittevernvennlig markering av arbeidernes dag.

Tekst og foto: Tore Myrberg

(Vi gjør oppmerksom på at videoen er produsert av Mediehuset Lisand for Risør Arbeiderparti. Mediehuset Lisand står også for produksjonen av iRisør.no.)

For med restriksjoner på hvor mange som kan møtes, og klare råd om å være forsiktig i forhold til å spre koronasmitte, er ikke tradisjonell markering det Risør Arbeiderparti ser på som naturlig i år.

– Vi ønsker å lage et alternativt og smittevernvennlig arrangement som erstatter tog og faner. Samtidig får vi nå laget et budskap som kan ligge ute en stund, som er viktig for innbyggerne i kommunen, sier leder Paal Eckhoff Salvesen i Risør Arbeiderparti.

Viktig å markere
Han er selv programleder for videoen som legges ut på partiets nettside og sosiale medier førstkommende lørdag. Salvesen mener en slik video gjør markeringen synlig for flere.

– Jeg tror dette er viktig internt som medlemspleie. Vi ønsker også å markere at 1. mai er viktig for oss, selv om vi ikke får arrangert en markering som vi hadde tenkt. Det spiller en rolle.

Med seg som gjester i «studio» har Salvesen fått Bente Trulsvik, Agnes Norgaard og Silje Ibsen. Tre lokale damer med sentrale roller innen fagforeningsarbeid. Dette er første gangen Arbeiderpartiet lokalt i Risør gjennomfører et lokalt talkshow for å publisere på nett.

– Det er morsomt å prøve noe nytt. For dette er jo en måte å nå fram til folk som vi ikke har gjort før. I tillegg er dette noe folk kan se på når de har tid.

Arbeidernes tur
Uten 1. maitog blir det ikke samme fokus på faner som vanlig. Men, det er likevel helt klare budskap som skal ut gjennom videoen.

– Akkurat nå handler det om essensen i arbeidernes dag. Få fram utfordringer og liv for arbeidere i kommunen. Og ikke minst få lagt vekt på det Arbeiderpartiet setter veldig høyt, nemlig at nå er det arbeidsfolks tur, avslutter Paal Eckhoff Salvesen.